Acsa construirà la piscina dels Jocs Mediterranis

Paral·lelament, l’empresa Transmaber durà a terme el desmantellament de l’antiga A-7

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Tarragona adjudica la construcció de la piscina de 50 metres i del projecte de desmantellament de l’Autovia A-7, dues obres importants per als Jocs Mediterranis Tarragona 2018.

Cal recordar que la piscina de 50 metres, ubicada a l’Anella Mediterrània, serà l’eix del futur Centre Aquàtic, que acollirà les competicions de natació i waterpolo.

D’altra banda, el projecte d’urbanització per recuperar la topografia de l’antiga traça de l’autovia A-7, en el tram que es conserva entre el camí del Llorito i la rotonda de la Via Augusta, permetrà que aquest vial estigui a una única alçada, fet que ha de millorar la mobilitat dels vianants a la zona. L’actuació, per tant, facilitarà la mobilitat a la zona del Nou Estadi, escenari de les cerimònies d’inauguració i clausura dels Jocs Mediterranis.

El tinent d’alcalde comissionat dels Jocs Mediterranis, Javier Villamayor, assegura que amb aquestes dues adjudicacions “es completarà el nucli dur de les infraestructures dels Jocs Mediterranis, tot seguint el cronograma previst. D’aquesta manera la nova piscina de 50 metres podrà acollir una prova test a la primavera, abans de l’inici dels Jocs. Pel que fa a l’actuació a l’autovia A-7, es realitzarà minimitzant les molèsties als veïns i la possible afectacions als aficionats del Nàstic els dies de partit”.

En primer terme, i a la vista dels informes tècnics, la mesa de contractació ha classificat les ofertes presentades a la licitació de les obres compreses en el projecte executiu de la piscina descoberta de 50 metres a construir a l’Anella Mediterrània dels Jocs del Mediterrani 2018, que comptava amb un pressupost de 2.314.049,58 €.

De les 8 empreses presentades, l’oferta no incursa en temeritat que ha obtingut la millor puntuació ha estat la presentada per l’empresa Acsa, Obras e Infraestructuras SA per un preu de 1.689.331 €, més IVA.

D’altra banda, la mesa de contractació també ha classificat les ofertes presentades a la licitació de les obres compreses en el projecte d’urbanització per recuperar la topografia original de l’antiga traça de l’autovia A-7 N-1247, que tenien un pressupost de 560.233,57 € més IVA.

De les 11 empreses que es van presentar a la licitació, l’adjudicatària serà Transmaber SL, amb un preu de 270.384,53 € més IVA.

S’ha requerit a ambdues empreses per tal que aportin les fiances i demés documentació imprescindible per poder adjudicar el contracte. Se’ls ha atorgat un termini de 10 dies hàbils per tal que aportin aquesta documentació a partir del qual es formalitzarà l’adjudicació i, posteriorment, signatura el contracte.