L’Estat manté el reforç policial desplegat al territori amb el suport logístic de l’exèrcit

El vaixell ancorat al Port de Tarragona es queda

Per . Actualitzat el

La permanència a terres catalanes dels agents policials que van agredir la ciutadania diumenge passat està generant situacions tenses arreu del país. El Ministeri de l’Interior, però, mantindrà desplegat a Catalunya tot el contingent de guàrdies civils i policia nacional per tal que puguin tornar a actuar si ho consideren necessari. Els vaixells ancorats als ports de Tarragona i Barcelona es mantindran, com a mínim, fins a la setmana vinent. I, a més a més, des del Ministeri de Defensa s’han enviat a Catalunya un total de 20 camions de suport logístic per tal que els efectius policials disposin d’allotjaments militars si són instats a deixar els emplaçaments hotelers.
Des de la Generalitat s’ha demanat a l’Estat que retiri el reforç policial desplegat amb motiu de l’1 d’octubre. Però el Ministeri de l’Interior el mantindrà a Catalunya i ha decidit reforçar-lo amb suport logístic de l’exèrcit davant la imminent declaració d’independència per part del Parlament de Catalunya. El vaixell ancorat al Port de Tarragona es mantindrà com a mínim fins al dia 11 d’octubre i els agents desplegats a diferents municipis del territori, com ara Reus, continuaran a l’espera de les ordres procedents dels comandaments, tot i que han estat convidats a deixar l’Hotel Gaudí per les instàncies municipals.