El Tribunal Constitucional (TC) suspèn el ple de dilluns

El grup parlamentari socialista (PSC) ha impugnat la sessió

Per . Actualitzat el

El Tribunal Constitucional, per unanimitat, ha admès a tràmit el recurs d’empara presentat pel PSC i ha suspès cautelarment el ple del Parlament del pròxim dilluns.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, havia anunciat la voluntat de comparèixer dilluns que ve davant el ple del Parlament per valorar els resultats i els efectes de la jornada de l’1-O. El grup parlamentari socialista havia impugnat la sessió de dilluns, en considerar que vulnera els drets dels diputats. Per això, demanaven al Constitucional que actués amb «urgència excepcional», per impedir que es procedís a una declaració formal d’independència.

El requeriment es dirigeix directament a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i la resta de membres de la mesa, recordant-los «el seu deure d’impedir o paralitzar qualsevol iniciativa que suposi ignorar o eludir la suspensió acordada i els adverteix de les eventuals responsabilitats, inclosa la penal, en què poguessin incórrer en cas de no atendre aquest requeriment».