Els tarragonins omplen pacíficament els carrers com a protesta per les càrregues policials de l’1-O

Unes 35.000 persones participen en la manifestació al vespre a la ciutat de Tarragona

Per . Actualitzat el

Seguiment massiu a Catalunya i a les poblacions tarragonines davant l’aturada de país convocada per la Taula per la Democràcia com a senyal de protesta per les actuacions policials del passat 1 d’octubre durant la jornada del referèndum. Tal com era de preveure, les manifestacions espontànies han estat les protagonistes a tot el país i també a les comarques tarragonines.

A Tarragona ciutat, la gran majoria de comerços, empreses i serveis no han funcionat aquest dimarts. Algunes franquícies, però, han decidit obrir. A primera hora del matí ja s’havien tallat els principals accessos a la ciutat i els serveis municipals de transport públic havien quedat en serveis mínims.

En paral·lel s’han produit mobilitzacions ciutadanes pacífiques en defensa de la llibertat d’expressió i contra la política repressora de l’Estat espanyol visualitzada el passat diumenge. Les manifestacions s’han produït a la pràctica totalitat de municipis del territori.

A la tarda, a partir de les 18h, s’ha celebrat la concentració pacífica més gran de la jornada a la ciutat de Tarragona. Es parla de la participació de més de 35.000 persones, la més gran registrada fins ara en una jornada de vaga a la capital tarragonina. Després de recórrer diversos punts de la cuitat s’han concentrat a la plaça Imperial Tarraco, just davant de la subdelegació del Govern central. Hi ha hagut manifests de part d’Òmnium Cultural i de l’ANC. S’ha reclamat que els cossos policials de l’Estat desplegats per l’1-O marxin de Catalunya i s’ha ovacionat en nombroses ocasions als Mossos d’Esquadra i al Bombers de la Generalitat pel seu paper en la jornada del referèndum.