Rajoy no dedica ni una paraula als més de 800 ferits en l’1-O i diu que el referèndum no s’ha celebrat

El president espanyol compareixerà al Congrés per donar explicacions sobre l’1-O.

Per . Actualitzat el

Tal com era de preveure, el president del Govern Espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat que el referèndum no “s’ha celebrat” i ha tornat a carregar contra “la irresponsable estratègia política Carles Puigdemont”. En una compareixença sense preguntes, Rajoy no ha tingut ni una paraula per a les més de 800 persones civils ferides en les càrregues dels cossos policials de l’Estat durant la jornada i també ha obviat els milers i milers de persones que s’han mobilitzat durant la jornada per intentar votar. “Una majoria de Catalunya no ha participat del guió dels secesionistes”,  ha dit Rajoy, per afegir que “la majoria dels catalans han ignorat la convocatòria sense fer soroll. Agraeixo el seu civisme per haber resistit davant del pitjors dels populistmes”.

Com a novetat Rajoy ha avançat que compareixerà davant del Congrés per donar explicacions de l’1-O i que convocarà tots els partits de l’arc parlamentari per reflexionar sobre tot allò que ha passat aquest diumenge a Catalunya.