Més de 800 civils i una vintena d’agents policials de l’Estat ferits

Per . Actualitzat el

Les imatges de les càrregues policials i de la resistència de la ciutadania són el costat negre d’aquesta jornada de l’1 d’octubre, en què els catalans i catalanes han pogut votar a diferents col·legis electorals desplegats per tot el país a través del sistema del cens universal. L’acció dels efectius policials de l’Estat per evitar la celebració del referèndum, segons el Ministeri de l’Interior han aconseguit tancar uns 300 col·legis a tot Catalunya, ha tingut un balanç momentani de més de 800 civils ferits de diversa consideració arreu del país, alguns d’ells de gravetat com ara la persona que ha hagut de ser intervinguda per un cop d’un pilot de goma disparada per algun efectiu policial (cal recordar que les pilotes de goma estan prohibides a Catalunya). De la seva banda, l’Estat ha informat que una vintena d’agents (de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil) també han resultat ferits durant les càrregues policials perpretades fins al moment amb motiu de l’1-O.