Riuades de tractors inunden Tarragona

Més d’un miler de vehicles paralitzen la ciutat en defensa de l’1-O

Per . Actualitzat el

Vídeo: Tomàs Varga

D’arreu del Camp de Tarragona han vingut els pagesos per fer una nova demostració de força davant de l’Estat. Acompanyats del so dels clàxons i dels aplaudiments dels vianants que els guaitaven orgullosos, més d’un miler de tractors han pres els carrers de la ciutat venint de ponent, de llevat i de l’interior. Han fet cap al centre neuràlgic de Tarragona, col·lapsant completament la plaça Imperial Tàrraco, rebuts com herois amb crits de «votarem». Sí, «votarem», en primera persona. Res a veure amb els «a por ellos» catalanofòbics sentits arreu de l’Estat espanyol. A Tarragona, no ha existit crispació sinó festa, festa d’una gent que preveu «un futur millor per als fills que neixin en una Catalunya independent que el que tenen els nostres», comentava davant les càmeres un dels concentrats al peu del seu tractor. Un altre pagès, darrere seu, deixava més clar el motiu de tal mobilització: «volem ser lliures i poder votar». Ras i curt. Perquè, tot i les estelades, els carrers no s’han conquerit per reclamar la independència sinó per exigir que se’ns deixi votar el pròxim 1 d’octubre.