El Port romà i la història del camí de ronda tarragoní, al descobert

Les Jornades Europees de Patrimoni tindran lloc els dies 7 i 8 d’octubre

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Tarragona, a través del Museu d’Història, i el Museu del Port organitzen una nova edició de les Jornades Europees de Patrimoni. Se celebraran els dies 7 i 8 d’octubre i comptaran amb activitats per donar a conèixer la història i evolució del litoral tarragoní. Les jornades formen part d’un programa europeu de sensibilització del patrimoni cultural, promogut pel Consell d’Europa.

Els matins de dissabte i diumenge a les 9h del matí el Museu d’Història ha organitzat l’activitat ‘Entre cales i pins deixaren senyals’, una visita guiada pel camí de ronda, entre les platges de la Móra i la Llarga.

El recorregut servirà per apreciar l’empremta humana en diversos moments històrics en aquest tram del litoral. El dissabte a les 21h, el Museu del Port oferirà el concert ‘Vent de dalt’ a càrrec de la compositora i cantant tarragonina Mariona Forteza, acompanyada del guitarrista Carlos Garrido, amb un repertori que inclou temes dedicats a Tarragona i al mar. El diumenge al matí, el catedràtic d’arqueologia clàssica de la Universitat Rovira i Virgili, Joaquín Ruiz de Arbulo, guiarà una passejada per la part baixa i el barri del Port per conèixer diferents indrets on s’han evidenciat vestigis del port romà i la seva activitat.

Les propostes per aquesta nova edició són gratuïtes i obertes a tota la ciutadania amb inscripció prèvia.