S’instal·laran 4 punts de recàrrega semiràpida i 2 de ràpida per a vehicles elèctrics

El projecte es durà a terme gràcies a una subvenció de la Generalitat de 100.000 euros

Per . Actualitzat el

Aparcaments Municipals de Tarragona ha aconseguit la subvenció de la Generalitat per al seu projecte d’estacions de recàrrega en el marc del Pla d’Acció per al desplegament d’infraestructures de recàrrega per als vehicles elèctrics a Catalunya (PIRVEC 2016-2019). El pla de l’empresa municipal és instal·lar 4 punts de recàrrega semiràpida i 2 de ràpida d’accés públic, per al qual ha rebut un ajut total de 100.000 euros.

A la convocatòria de la Generalitat es van presentar més de 128 propostes per als ajuts atorgats al projecte d’estacions semiràpides i hi va haver més de 50 aspirants a la subvenció per estacions ràpides.

Un dels requisits més valorats, a més d’estendre la xarxa de recàrrega, era que els projectes permetin avançar en la simplificació de l’accés a les esmentades estacions, de manera que els usuaris la puguin utilitzar de la forma més fàcil i còmoda possible. Per això, totes les estacions d’accés públic que optessin a un ajut haurien d’incorporar un sistema integrat que es pugui utilitzar amb el telèfon mòbil. Això possibilita que l’usuari pugui accedir a la recàrrega –i pagar-la, si és que cal-–de manera instantània sense necessitar cap targeta identificativa.

Les 2 estacions d’accés públic de recàrrega ràpida previstes per Aparcaments seran de 50 kW de potència amb sistema de pagament integrat. Aquest tipus de punts poden carregar 120 quilòmetres d’autonomia en menys de 30 minuts.

Les quatre estacions d’accés públic de recàrrega semi ràpida projectades tindran una potència igual o superior a 20 kW, també amb un sistema de pagament integrat, i poden carregar 100 quilòmetres d’autonomia en 1 hora.

Aparcaments té previst instal·lar els 2 punts de recàrrega ràpida a la Plaça Imperial Tàrraco i a la Vall de l’Arrabassada, i els 4 punts de recàrrega semi ràpida a l’avinguda Vidal i Barraquer, a les Gavarres i dos punts a l’Anella Mediterrània.

Actualment Aparcaments TGN disposa de tres estacions de recàrrega a l’aparcament de Saavedra.

El president d’Aparcaments, Josep Acero, ha remarcat «que l’entrada en servei de les sis noves estacions de recàrrega posaran Tarragona al mapa de ciutats amigues dels vehicles elèctrics. A més, l’objectiu a mitjà termini és que tots els aparcaments municipals disposin de punts de recàrrega. D’altra banda, estem treballant perquè a partir d’ara la flota de vehicles municipals sigui, si tècnicament és aconsellable, elèctrica».

El projecte d’instal·lació d’aquestes estacions de recàrrega té el suport de la Conselleria de Mobilitat de l’Ajuntament de Tarragona i la Fundació Tarragona Smart Mediterranean.