La CCCC denuncia que el Ministeri d’Hisenda li ha bloquejat els comptes bancaris

L’entitat castellera té bloquejat els comptes des del 20 de setembre

Per . Actualitzat el

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) té els comptes bloquejats per part del Ministeri d’Hisenda de l’Estat espanyol. L’ens ha emès aquest dimarts a la tarda un comunicat en què ha denunciat públicament «el bloqueig dels seus comptes corrents bancaris per ordre del ministeri d’Hisenda, en el marc de les mesures adoptades pel govern espanyol per tal d’impedir la celebració del referèndum d’autodeterminació del pròxim dia 1 d’octubre». La mesura afecta l’ens des del passat 20 de setembre, cosa que a la pràctica suposa, entre d’altres problemes, que qualsevol pagament que vulgui efectuar la CCCC ha de ser supervisat i aprovat pel ministeri. «Aquest bloqueig s’ha produït sense cap mena d’explicació per part del ministeri», asseguren.
La CCCC considera que «aquesta situació és especialment injustificable tenint en compte que la CCCC és una entitat de tipus federatiu, privada i sense ànim de lucre, com ho són totes les entitats que en formen part, i sense cap relació orgànica amb la Generalitat de Catalunya». En aquest sentit, la CCCC ha demanat explicacions tant a les entitats bancàries com al mateix ministeri d’Hisenda. «Finalment, hem pogut comprovar que el NIF de la CCCC apareix en el llistat d’entitats afectades per les mesures adoptades en l’Acord CDGAE de 15 de setembre, però atribuït al Consorci del Museu Casteller de Catalunya, del qual forma part la CCCC juntament amb l’ajuntament de Valls, la Diputació de Tarragona i la Generalitat de Catalunya. Constatat aquest fet, hem demanat al ministeri d’Hisenda que s’aixequi el bloqueig dels comptes», expliquen des de l’ens en un comunicat.
«Més enllà del nostre cas concret, la CCCC vol mostrar el seu rebuig radical a la mesura d’intervenir els comptes de la Generalitat de Catalunya i dels organismes que hi estan vinculats», rebla el comunicat.