Santa Tecla arriba al seu clímax

El seguici, l’empalmada, la professó i els pilars caminants alguns dels actes estrella d’aquests dies

Per . Actualitzat el

Guaiteu els actes que han d’arribar:

17 h, pg. de les Palmeres. A Tocar Reggae. Espai de la cultura reggae i soundsystem. Exhibició de slackline amb diferents modalitats. Esport d’equilibri ancorant una cinta plana de 5 cm d’ample i aplicant-hi una certa tensió per fer l’activitat sobre la cinta. A càrrec de Slacklife Tarragona i amb convidats especials.

Organitza: Growing Culture Associació Cultural – Patrocinen: Llesqueria La Botifarra, Bar La Ramona i Restaurant Entre Molles

17 h, pg. de les Palmeres. A Tocar Reggae. Espai de la cultura reggae i soundsystem. Mercat d’artesania i de productes relacionats amb la cultura reggae i sound system, estands d’entitats i col·lectius del territori. També, fins ben entrada la nit, trobada de food trucks per gaudir dels àpats del dia amb diferents propostes gastronòmiques.

Organitza: Growing Culture Associació Cultural – Patrocinen: Llesqueria La Botifarra, Bar La Ramona i Restaurant Entre Molles

17.30 h, jardins de Saavedra. La Terrasseta. Espai de jocs.

Organitza: Ekinoci

18 h, pl. Verdaguer, fins a les 2 h. Santa Tecla gastronòmica. Estrella Damm patrocina Teclatapa, la taverna dels tastets. L’espai gastronòmic que durant quatre dies permet els àpats ràpids.

18.30 h, pl. de Dames i Vells. Primera representació del Ball de Dames i Vells. El sarcasme i la ironia d’aquestes parelles retratarà, un any més, l’actualitat i els seus protagonistes. Toca, Peron!

19 h, parc de la Ciutat. Arriba a la ciutat el Circ Històric Raluy. Després de molts anys d’absència, aquest històric i familiar circ ens presenta l’espectacle Fortius, un recorregut pels clàssics d’aquest art. Més informació i venda d’entrades a www.raluy.com

19 h, pg. de les Palmeres. A Tocar Reggae. Espai de la cultura reggae i soundsystem. Taller de dancehall. Taller a càrrec d’Attitude Dancehall Crew, representat per Aida Prima Cali, Fatu Afrikangyal, Jen Madgyal i Anette. Attitude Dancehall Crew és un col·lectiu dedicat a la difusió de la cultura dancehall i el ball procedent de Jamaica format per dancers i amants de la cultura jamaicana de diferents parts d’Espanya units per la mateixa passió. L’activitat té una durada de 2 hores i està pensada perquè hi puguin participar persones de totes les edats.

Organitza:Growing Culture Associació Cultural – Patrocinen: Llesqueria La Botifarra, Bar La Ramona i Restaurant Entre Molles

19 h, parc de Saavedra.Espectacle de clown i circ.

Organitza: Ekinoci

19 h, des de la pl. de la Font. La Cercavila de Santa Tecla amb la primera sortida al complet de tot el Seguici Popular: el Ball de Diables, el Drac, el Bou, la Víbria, el Griu, el Ball d’en Serrallonga, l’Àliga, la Mulassa, la Cucafera, el Lleó, el Magí de les Timbales, els gegantons Negritos, els Gegants Moros, els Gegants Vells, els Nanos Vells, els Nanos Nous, els Balls de Bastons, de Pastorets, de Turcs i Cavallets, del Patatuf i de Cercolets, els Bastoners de l’Esbart Santa Tecla, els Balls de Gitanes, de Valencians i de Cossis, i les representacions al·legòriques dels Set Pecats Capitals i de la Moixiganga. Aniran acompanyats pels sonadors i les bandes de música.

Itinerari: pl. de la Font, bda. Misericòrdia, c. Major, pl. de les Cols, c. Merceria, pl. del Fòrum, c. Santa Anna, pl. del Rei, Pilats, bda. Pescateria, pl. de l’Esperidió, c. Cós del Bou, pl. de la Font, c. Portalet, Rambla Vella, c. Comte de Rius, Rambla Nova, c. Sant Agustí, c. Portalet i pl. de la Font.

Els participants a la Cercavila tindran un punt de refrigeri ràpid al carrer Cós del Bou ofert per la Colla Jove Xiquets de Tarragona.

Acte retransmès en directe per Tarragona Ràdio

Amb la participació de Voluntaris 2018

19 h, Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, demarcació de Tarragona, c. Sant Llorenç, 20. Mercat de Santa Teca 2017. Fusió de gastronomia, cultura i territori, que enguany ens proposa un nou format en aquest espai emblemàtic de la ciutat. Show cooking de cuina del territori, mostra de productes, xerrades, maridatge, tallers i actuacions musicals.

Organitza: Associació Santa Teca

Col·labora: Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, demarcació de Tarragona

19.30 h, pl. de l’Antic Escorxador. Representació del Ball de Dames i Vells.

20 h, pg. de les Palmeres. A Tocar Reggae. Espai de la cultura reggae i soundsystem. Fins ben entrada la nit, trobada de food trucks per gaudir d’un bon sopar amb diferents propostes gastronòmiques.

Organitza: Growing Culture Associació Cultural – Patrocinen: Llesqueria La Botifarra, Bar La Ramona i Restaurant Entre Molles

20.30 h, pl. Natzarens. Representació del Ball de Dames i Vells.

21 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Fira de Food Trucks. Sopar a la fresca a preus populars. Avui s’amplia l’oferta gastronòmica amb quatre espais culinaris on podràs tastar sabors i plats de diferents parts del món.

Organitza: Ekinoci – Col·laboren: Chicken on the Road, La Cuineta, restaurant japonès IKKIU i Pinxame Caravan

21 h, Palau de Congressos, Sala August. Revetlla de monòlegs amb Luis Piedrahita. Aquest mestre del monòleg ens presenta la recorrent proposta Las amígdalas de mis amígdalas son mis amígdalas. Venda d’entrades: www.yalastengo.com, i el mateix dia de l’esdeveniment, a partir de les 20h, a les taquilles del Palau de Congressos de Tarragona. Preu: 22€.

Organitza: Sueños Musicales

21.20 h, pl. del Rei. Versots i parlaments dels balls parlats:

● 21.20 h, Ball de Dames i Vells.

● 21.45 h, Ball de Sant Miquel i Diables.

● 22.10 h, Ball de Gitanes.

● 22.25 h, Ball d’en Serrallonga.

21.30 h, pl. de la Font. La primera tanda de lluïment del Seguici Popular. Els onze grups que van entre el Ball de Bastons i la Moixiganga la fan simultàniament al llarg de tota la plaça de la Font. Els gegants i les bèsties entren al vestíbul de l’Ajuntament per dormir-hi.

21.45 h, pl. del Pallol. Versots i parlaments dels balls parlats:

— 21.45 h, Ball d’en Serrallonga.

— 22.15 h, Ball de Pastorets.

— 22.35 h, Ball de Gitanes.

22.15 h, pl. de les Cols. Representació completa de la Moixiganga, amb So Nat – Grallers de Tarragona. Representació de manera continuada de totes les figures plàstiques o misteris amb la llum de les atxes i en un espai únic.

22.45 h, Rambla Nova, tram Unió / Méndez Núñez, davant de la Gelateria Italiana Gabri Olivier. Versots i parlaments dels balls parlats:

— 22.45 h, Ball de Pastorets.

— 23.05 h, Ball de Gitanes.

— 23.20 h, Ball d’en Serrallonga.

22 h, jardins del Camp de Mart. Flaixtival Santa Tecla 2017. Torna el festival del ritme de la mà de Flaix FM, en un espai històricament tecler que un any més es vesteix de gala per a una sessió que promet ser memorable. Enguany amb la participació dels DJs Sergi Domene, Sergi Ralita, Alex Melero i el guanyador del segon concurs de DJs del Flaixtival. Acabarem amb una sessió remember! Pluja de marxandatge, efecte megatró, animació, i moltes sorpreses més. Més informació a www.flaixtival.com

22 h, pg. de les Palmeres. A Tocar Reggae. Espai de la cultura reggae i soundsystem. Sessió Sound System: Kusasi Sound System acompanyat de Lasai (Madrid), King Horror amb Alex Bass i Paula Bu (Barcelona) i Hi Light Sound (Osona). Sessió de música jamaicana a càrrec d’una selecció dels sounds i cantants més representatius i actius de l’escena reggae catalana. Convidats de luxe per a aquesta nit dedicada a la música de l’illa caribenya, tots ells sonoritzats per Kusasi Sound System.

22 h, HiLight Sound
23.45 h, King Horror amb Alex Bass i Paula Bu
1.30 h, Kusasi Sound System amb Lasai

Organitza: Growing Culture Associació Cultural – Patrocinen: Llesqueria La Botifarra, Bar La Ramona i Restaurant Entre Molles

23 h, Rambla Nova, tram Balcó del Mediterrani. Revetlla amb Jordi Català i la Nova Paper de Tornassol. Un dels pioners de la música de ball en català al nostre país ens farà gaudir de la nit més teclera amb els ritmes més clàssics i ballables d’abans, ara i sempre.

23 h, pl. de la Font. La revetlla més teclera amb les bandes Hey Pachucos i Albercocks. Si hi ha una revetlla de referència a la plaça de la Font és aquesta. El pas de la vigília a la diada de Santa Tecla transcorre per aquest llarg moment d’alta intensitat musical. Dues joves però experimentades bandes de reconegut prestigi en això de fer ballar els festers incondicionals. Som-hi!

23.30 h, Tarraco Arena Plaça. Bad Bunny en concert presenta Soy Peor Tour 2017. Bad Bunny és un raper i compositor de trap, rap i hip-hop en espanyol. Un artista creatiu i diferent, autor de totes les seves cançons, creador de totes les seves pistes així com de tot el grafisme que l’identifica. Venda d’entrades: Tapticket, tap.cat

Organitza: Tarraco Arena Plaça

23.30 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. DJ Sendo. Amb un extens recorregut per festes majors d’arreu dels Països Catalans i festivals destacats com l’Acampada Jove i Bioritme Festival, DJ Sendo ens portarà el seu nou xou, Increscendo, on ens mesclarà des dels ritmes del nostre territori fins a l’electrònica més alternativa, passant pel reggae, l’ska, el moombaht, el trap o el balkan, en una sessió plena d’energia, ball i confeti.

Organitza: Ekinoci

24 h, Pub Highland, Rambla Vella, 9. Addicted Fridays.


Dissabte 23 de setembre

7 h, des de la pl. de la Font. Toc de matinades pels diferents carrers de la ciutat. El so dels instruments tradicionals omple els pocs instants de silenci de la jornada. Des de la plaça de la Font: Sonagralla, La Virolla, L’Alfàbrega, L’Esperidió, Tocaferro, Els Quatre Garrofers, So Nat, de Sant Magí, Pelacanyes, Els Bordons, Els Vecianes, Xiquets de Tarragona, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Xiquets del Serrallo i Castellers de Sant Pere i Sant Pau.

8 h, capella de Santa Tecla, Catedral. Missa.

8.30 h, des del campanar de la Catedral. Toc de festa.

9.15 h, des de la pl. de la Font. L’Anada a Ofici amb el Seguici Popular i salutació a la Senyera pels trompeters municipals a la confluència dels carrers dels Cavallers i la Nau, als Quatre Cantons i a la plaça de les Cols. Tot seguit, al pla de la Seu, entrada de la Senyera de la ciutat amb la ballada conjunta de tots els elements festius i els pilars de les colles castelleres, alhora que esclaten les salves pirotècniques de rigor i la tronada de la Pirotecnia Accitana María Angustias de Guadix (Granada).

Portaran la bandera de la ciutat, a proposta del Bou de Tarragona, el Sr. Salvador Borrull Polo i les Sres. Julia Moncada Domínguez i Ana Cortés Ruiz, membres de l’entitat des de l’any 1992, any de recuperació d’aquesta estimada bèstia del nostre Seguici Popular. Des de l’any 2014, i per acord de la Comissió Assessora sobre el Seguici Popular, els banderers del matí de Santa Tecla són proposats per una entitat del Seguici per estricte ordre de carrer.

Recorregut: pl. de la Font, bda. Misericòrdia, c. Major, pl. de les Cols, c. Merceria, c. Pare Iglésias i pla de la Seu.

Acte retransmès en directe per Tarragona Ràdio

Amb la participació de Voluntaris 2018

10 h, Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, pl. del Rei, 5, fins a les 14 h. Jornada de portes obertes al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona. També es podrà veure l’audiovisual Tarraco, civitas ubi ver aeternum est i l’exposició “El fil de la història”.

10 h, Museu i Necròpolis Paleocristians, av. de Ramón y Cajal, 84, fins a les 14 h. Jornada de portes obertes. Exposició “El món de la mort a Tàrraco”. També es podrà veure el vídeo amb la reconstrucció d’un enterrament cristià d’època romana.

10 h, pl. de la Mitja Lluna / Espai Salvador Fà Llimiana. Trobada de col·leccionistes de plaques de cava del Camp de Tarragona.

Organitza: Associació de Col·leccionistes de Plaques de Cava del Camp de Tarragona

Col·labora: Ateneu de Tarragona

10 h, des del campanar de la Catedral. Toc de pontifical.

10 h, Catedral. L’Ofici, que s’inicia amb el trasllat processional de la relíquia des de la seva capella fins a l’altar major. Missa pontifical presidida per l’arquebisbe, Dr. Jaume Pujol, i amb assistència del Capítol de la Catedral, les parròquies, altres comunitats cristianes i l’Ajuntament. Durant la cerimònia, com és costum, s’ofereix la relíquia de la patrona als fidels per a la seva adoració.

Acte retransmès en directe per Tarragona Ràdio

Al final de l’Ofici, cant popular dels Goigs de la santa a càrrec del Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral.

10.45 h, des del pla de la Seu. La Tornada d’Ofici. El Seguici, cap a la plaça de la Font.

11 h, pl. de la Font. Tanda de lluïment del Seguici Popular. Ballaran, per aquest ordre, el Drac, el Bou, la Víbria, el Griu, el Ball d’en Serrallonga, l’Àliga, la Mulassa, la Cucafera, el Lleó, els Negritos, els Gegants Moros i els Gegants Vells, el Ball dels Set Pecats Capitals, la Moixiganga, el Ball de Bastons, el Ball de Pastorets, el Ball de Turcs i Cavallets, el Ball del Patatuf, el Ball de Cercolets, el Ball de Bastons de l’Esbart Santa Tecla, el Ball de Gitanes, el Ball de Valencians i el Ball de Cossis. La tanda s’acaba amb els versots dels Diables contra Sant Miquel.

Acte retransmès en directe per Tarragona Ràdio

11.30 h, pl. de l’Antic Escorxador. Representació del Ball de Dames i Vells.

11.30 h, Residència Mare de Déu de la Mercè. Ballada dels Gegants i Nanos del carrer Merceria.

11.45 h, Balcó del Mediterrani. Fotografia’t amb els Nanos Vells! Avui et podràs fer aquella foto que sempre havies volgut.

Organitza: Agrupació de Portadors dels Nanos Vells de Tarragona

11.45 h, capçalera del Circ. Fes-te una foto amb els Nanos Nous! Vols una foto amb els Nanos Nous? Avui és el dia!

Organitza: Associació de Portants dels Nanos Nous de Tarragona

12 h, Residència Mare de Déu de la Mercè. Ball de Bastons de Tarragona.

12 h, Restaurant La Morada, c. Natzaret, 14. Santa Tecla gastronòmica. Tast d’espineta amb caragolins.

Organitza: Restaurant La Morada

12 h, Bar La Pepita, pl. Verdaguer. Concert vermut amb The Soulman Quartet. Vine a fer el vermut a ritme de soul, funky, R&B i música disco dels anys 70 i 80.

Organitza: Bar La Pepita

12.30 h, Residència Mare de Déu de la Mercè. Representació del Ball de Dames i Vells.

12.45 h, pl. de la Font. Entrada a plaça de les colles castelleres, al toc de gralla i ritme del timbal.

13 h, pl. de la Font. Castells, torres i pilars amb les colles castelleres de la ciutat: Xiquets de Tarragona, Jove Xiquets de Tarragona, Xiquets del Serrallo i Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Històricament, és la jornada en què les colles ens han ofert les seves millors construccions. Un migdia ple d’alternatives castelleres.

Cada colla intervé per torn rotatiu, decidit prèviament per sorteig. La diada consta de tres rondes; la colla que no completi les tres construccions pot arribar a fer fins a dues tandes més, mantenint sempre l’ordre sortejat. Els pilars tanquen l’exhibició i s’executaran seguint l’ordre sortejat.

L’exhibició es clou amb el tradicional pilar al balcó, al qual ascendeix l’enxaneta. Finalment, toc de vermut amb els grallers i timbalers.

Acte retransmès en directe per Tarragona Ràdio i TAC 12

17.30 h, parc de la Ciutat. Arriba a la ciutat el Circ Històric. Després de molts anys d’absència, aquest històric i familiar circ ens presenta l’espectacle Fortius, un recorregut pels clàssics d’aquest art. Més informació i venda d’entrades a www.raluy.com

17.30 h, des del campanar de la Catedral. Toc de vespres.

17.30 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Espai de jocs.

Organitza: Ekinoci

18 h, pl. Verdaguer, fins a les 2 h. Santa Tecla gastronòmica. Estrella Damm patrocina Teclatapa, la taverna dels tastets. L’espai gastronòmic que durant quatre dies permet els àpats ràpids.

18 h, Catedral. El cant de les vespres pontificals.

18.15 h, des de la pl. de la Font. L’Anada a la Professó amb el Seguici Popular, que pregona l’arribada de la Senyera de la ciutat i la Corporació Municipal. Aquesta expressió de civisme torna a inundar els carrers principals de la ciutat antiga.

Itinerari: pl. de la Font, bda. Misericòrdia, c. Major, pl. de les Cols, c. Merceria i c. Pare Iglésias.

Els grups s’organitzen per a la professó posterior als carrers de les Coques, Sant Pau, Palau, Claustre i Escrivanies Velles.

18.30 h, pl. Natzarens. Representació del Ball de Dames i Vells.

19 h, parc de Saavedra.Espectacle de clown i circ.

Organitza: Ekinoci

19 h, Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, demarcació de Tarragona, c. Sant Llorenç, 20. Mercat de Santa Teca 2017. Fusió de gastronomia, cultura i territori, que enguany ens proposa un nou format en aquest espai emblemàtic de la ciutat. Show cooking de cuina del territori, mostra de productes, xerrades, maridatge, tallers i actuacions musicals.

Organitza: Associació Santa Teca

Col·labora: Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, demarcació de Tarragona

19 h, des del pla de la Seu. Professó del Braç de Santa Tecla. Tercera i última sortida al complet del Seguici Popular. Cap a les 20 h, al llindar de la Catedral, apareix el tabernacle de la santa acompanyat per la Cobla de Ministrers del Consell Municipal, amb el vestuari cerimonial de les gran ocasions rituals. I en aquest moment la Banda Unió Musical interpreta la Marxa de Santa Tecla i els campaners engeguen el repic general fins que perden de vista la relíquia. El Capítol de la Catedral, el clergat, la Senyera de la ciutat, els representants de les ciutats germanes i la Corporació Municipal, amb escorta de macers, uixers i Guàrdia Urbana de gran gala, tanquen la professó.

Enguany la professó recupera el seu itinerari anterior a l’any 2007: pla de la Seu, c. Pare Iglésias, c. Merceria, pl. de les Cols, c. Major, bda. Misericòrdia, c. Cós del Bou, bda. Pescateria, Pilats, pl. del Rei, c. Santa Anna, pl. del Fòrum, c. Nou del Patriarca i pla de la Seu.

Acte retransmès en directe per Tarragona Ràdio i TAC 12

Amb la participació de Voluntaris 2018

19.30 h, pl. de l’Antic Escorxador. Representació del Ball de Dames i Vells.

20 h, parc de la Ciutat. Arriba a la ciutat el Circ Històric Raluy. Després de molts anys d’absència, aquest històric i familiar circ ens presenta l’espectacle Fortius, un recorregut pels clàssics d’aquest art. Més informació i venda d’entrades a www.raluy.com

20.30 h, Rambla Nova, davant del monument a la sardana. Sardanes de festa major amb la Cobla Reus Jove.

Organitza: Agrupació Sardanista Tarragona Dansa

20.30 h, pl. Natzarens. Representació del Ball de Dames i Vells.

21 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Fira de Food Trucks. Sopar a la fresca a preus populars. Avui s’amplia l’oferta gastronòmica amb quatre espais culinaris on podràs tastar sabors i plats de diferents parts del món.

Col·laboren: Chicken on the Road, La Cuineta, restaurant japonès IKKIU i Pinxame Caravan

Organitza: Ekinoci

21 h, aproximadament, pla de la Seu. L’Entrada del Braç de Santa Tecla. En retornar la relíquia a la Catedral, tot el Seguici Popular s’obre al seu pas i executa la ballada conjunta. Balls, bestiari, entremesos i representacions al·legòriques la saluden. Els castellers alcen els seus vanos i pilars. Les campanes i les salves pirotècniques marquen el lent avançament del braç, i es precipiten la col·lecció de focs d’artifici, l’oripell daurat i la joia pirotècnica de la palma del martiri preparada per la Pirotecnia Accitana María Angustias de Guadix (Granada).

Acte retransmès en directe per Tarragona Ràdio

Tot seguit, des del pla de la Seu. Tornada de Professó amb la Baixada del Seguici. Portants, balladors i músics enfilen el carrer Major en una baixada espectacular. El conjunt del Seguici completa la seva darrera aparició d’aquest 2017.

Simultàniament, a la Catedral. Cant dels Goigs i retorn de la relíquia de la santa a l’urna de la seva capella.

I després, a la pl. de la Font. Darrera tanda de lluïment del Seguici Popular. Com a la Vigília, els onze grups entre el Ball de Bastons i la Moixiganga realitzen simultàniament la seva exhibició. Entre les danses i els entremesos es pot veure, per única vegada, la figura bastonera de la Mort del Dimoni, enmig del foc de sofre.

21.45 h, pl. del Fòrum. Darrers parlaments del Ball d’en Serrallonga.

22 h, jardins del Camp de Mart. Club 105 Santa Tecla 2017. Una nit per no oblidar. L’Ernest Codina, l’Hektor Mass i MonDJ faran les delícies dels amants i seguidors del Club 105 en el marc dels Jardins del Camp de Mart, espai emblemàtic de les millors nits tecleres. La nit promet i ve carregada de sorpreses. No t’ho perdis!

22.30 h, des de la punta del Miracle i contemplables des de la platja del Miracle, el passeig Marítim, el Moll, el Port Esportiu, el Balcó del Mediterrani, el passeig de les Palmeres, la baixada de Toro, el vial Bryant, el passeig de Sant Antoni i la Via Augusta. El castell de focs de Santa Tecla, que serà disparat per la Pirotecnia Accitana María Angustias de Guadix (Granada).

Patrocina BASF

22.30 h, Pub Highland, Rambla Vella, 9. Concert Urock. Gaudeix d’aquest grup tarragoní de versions, que ens farà vibrar la nit de Santa Tecla. Preu: 5€.

23.30 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. DJ Lupe. Amant de la música negra, l’ska clàssic i els hits dels 60, els 80, el rock&roll, el ie-ie i fins i tot el mambo, el swing i el balkan, DJ Lupe garanteix una estona ben moguda i per a tots els gustos!

Organitza: Ekinoci

Diumenge 24 de setembre

8h, des de la pl. de la Font. Les matinades de la jornada castellera de la Mercè: grallers dels Xiquets de Tarragona, de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, dels Xiquets del Serrallo i dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau.

9.30 h, Moll de Costa, Tinglado 1. IX Marxa BTT Memorial Josep Lluís Navarro. Informació i inscripcions a www.clubciclistatarragona.cat – info@clubciclistatarragona.cat

Organitza: Club Ciclista Tarragona

10 h, Residència Mare de Déu de la Mercè. Missa de la festa patronal del centre, oficiada per l’arquebisbe, Dr. Jaume Pujol, amb la Coral Mare de Déu de la Mercè.

11 h, Moll de Costa. XCI Travessia Nedant al Port de Tarragona.

Organitza: Reial Club Nàutic de Tarragona

11.30 h, Residència Mare de Déu de la Mercè. Castells amb els Xiquets de Tarragona.

12 h, Rambla Nova, coca central, al costat de l’Oficina de Turisme. Vermut solidari.

Organitza: Associació Down Tarragona

12.15 h, parc de la Ciutat. Arriba a la ciutat el Circ Històric Raluy. Després de molts anys d’absència, aquest històric i familiar circ ens presenta l’espectacle Fortius, un recorregut pels clàssics d’aquest art. Més informació i venda d’entrades a www.raluy.com

13 h, pl. de les Cols. Castells, torres i pilars, davant de les escales més castelleres: Xiquets de Tarragona, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Xiquets del Serrallo i Castellers de Sant Pere i Sant Pau. En aquesta actuació cada colla ofereix dos castells i un pilar.

Tot seguit, els pilars caminant, per ordre d’antiguitat, pugen els vint esglaons de la Seu, els baixen i enfilen el carrer Major tot intentant arribar fins a la plaça de la Font i a l’Ajuntament.

Acte retransmès en directe per Tarragona Ràdio TAC 12

16.30 h, Residència Mare de Déu de la Mercè. Elaboració del tradicional còctel de la Mercè, a càrrec del reconegut mestre cocteler Eduard Boada. Tot seguit, actuació musical del Grup Nostàlgia.

17 h, parc de la Ciutat. Arriba a la ciutat el Circ Històric Raluy. Després de molts anys d’absència, aquest històric i familiar circ ens presenta l’espectacle Fortius, un recorregut pels clàssics d’aquest art. Més informació i venda d’entrades a www.raluy.com

17.15 h, Residència Mare de Déu de la Mercè. Espectacle de titelles familiar. La companyia Invisible Titelles presenta el seu espectacle La que escombrava l’escaleta.

17.30 h, pl. del Pallol. Amable cafè concert amb grallers locals: Grallers de l’Alfàbrega, Grallers Els Bordons, Grallers de l’Esperidió, Pelacanyes Grallers de Tarragona, Grallers Els Quatre Garrofers, Grallers Sonagralla, Grallers So Nat – Grallers de Tarragona, Grallers Tocaferro i Grallers La Virolla.

17.30 h, parc de Saavedra, La Terrasseta. Terrasseta Urban Party. Tarda dedicada a la cultura de carrer, urbana amb espectacles de skate, amb mostres de grafiti fetes al moment, i música i cultura hip-hop.

17.30 h, mostra de grafiti. La Terrasseta dedica la seva última programació a la cultura urbana. Amb la col·laboració de diferents artistes, podreu ser el públic privilegiat de l’expressió artística per excel·lència del’street art: el grafiti.
18 h, exhibició de skate. El Club Skate Board de Tarragona convertirà una part del parc en un skatepark per exhibir les seves piruetes i salts.
18.30 h, hip-hop a càrrec de Tarragona Hip Hop Club Showcase. Entre la mostra d’art grafiti i l’exhibició de skate tindrem als micros i als plats, amenitzant musicalment la jornada, els membres del Tarragona Hip Hop Club Showcase.

18 h, Teatre Metropol, Rambla Nova, 46. Melanie presenta Amazing, un espectacle de gran format d’aquesta maga tarragonina, dirigit pel Mag Lari, un xou còmic i participatiu que no deixarà indiferent a ningú. A Amazing podreu veure des de jocs de cartes fins a grans efectes amb grans il·lusions. Tot això acompanyat de moments musicals que us podem ben assegurar que us encantaran.Venda d’entrades: www.tarracoticket.cat. Preu: 6 €.

Organitza: Blue Live Produccions

18 h, pl. Verdaguer, fins a les 24 h. Santa Tecla gastronòmica. Estrella Damm patrocina Teclatapa, la taverna dels tastets. Una oportunitat de fer l’últim mos a l’espai gastronòmic de Santa Tecla.

18 h, local social de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, c. Cós del Bou, 23. Concert coral infantil amb Els Rossinyols. Un any més, la coral ens ofereix l’habitual concert el dia de la Mercè.

18.30 h, Ateneu de Tarragona, c. Sant Magí, 4. Ball de festa major amb el Duet Musical Miramar.

Organitza: Ateneu de Tarragona

19.30 h, Rambla Nova, davant del monument a la sardana. Ballada de sardanes de la Mercè amb la Cobla La Principal de Tarragona.

Organitza: Casal Tarragoní

19.30 h, pl. Verdaguer. Joc de rol L’assassí de la pastanaga. El final del joc de L’assassí de la pastanaga ha arribat. Gaudireu d’un pica-pica musical gratuït mentre es fa el recompte de punts, i seguidament s’oferirà la merescuda entrega de premis. Assassines i assassins, atents als resultats! Més informació a www.facebook.com/pastanaga.tarragona.

Organitza: Agrupament Escolta i Guia Xaloc

20 h, Capsa de Música, Antiga Tabacalera. Tecla i Capsa Jazz Club amb Giulia Valle Petit Large Ensemble. Giulia Valle és una reputada contrabaixista i compositora. Una oportunitat única d’escoltar i veure en directe una de les figures del jazz català. Preu: 5€ (consumició mínima inclosa).

Organitza: Associació de Músics de Tarragona

20 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Fira de Food Trucks. Sopar a la fresca a preus populars. Avui s’amplia l’oferta gastronòmica amb quatre espais culinaris on podràs tastar sabors i plats de diferents parts del món.

Organitza: Ekinoci – Col·laboren: Chicken on the Road, La Cuineta, restaurant japonès IKKIU i Pinxame Caravan

20.30 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Ganjanights. Ganjanights seran els encarregats de tancar La Terrasseta de Santa Tecla 2017 delectant-nos amb els seus ritmes caribenys envinilats. Podrem gaudir de sets de 40 minuts d’alguns dels components, entre ells Great Alice, amb northern soul, Pallaretti i el seu boogaloo, Sagaç Selecter, que ens farà ballar a ritme de ska i two tone, Franki Nero, amb ska i punk, Xalbertins, amb ska i rocksteady, i finalment Dijei Luna, amb rocksteady-soul.

Organitza: Ekinoci

22 h, des de la pl. de la Mitja Lluna. El Correfoc de Santa Tecla. Cada any, l’última nit de festes s’omple de les espurnes i els trons de carretilles i sortidors. Enguany les forces de l’infern estaran representades pels grups Ball de Diables de Vilanova i la Geltrú, Ball de Diables de Cervera, Ball de Diables de Torredembarra, Ball de Diables de Tarragona, Colla Diables Voramar del Serrallo, Drac del Morell, Drac de Llorenç del Penedès, Drac de Tarragona, Bou de Tarragona, Víbria de Tarragona i Griu de Tarragona.

Recorregut: pl. de la Mitja Lluna, c. Unió, pujada per la Rambla Nova fins al c. Adrià per un lateral, baixada per la Rambla Nova per l’altre lateral a l’alçada del c. Sant Agustí fins a l’estàtua dels despullats.

Tot seguit, a la Rambla Nova, al voltant de l’estàtua dels despullats. Eixordadores carretillades finals.

Un cop acabat el Correfoc, des de l’estàtua dels despullats. Sorollosa i espurnejant traca per la Pirotecnia Accitana María Angustias de Guadix (Granada), amb el final de traca andalusa dissenyat especialment per a aquest moment, seguit de l’emocionant Visca Santa Tecla! i la façana pirotècnica que s’enlaira des de l’esquena de l’estàtua de Roger de Llúria al mateix Balcó del Mediterrani.

TOTHOM A CÓRRER LA TRACA PER ACOMIADAR SANTA TECLA!!!