La Cambra de Tarragona reitera el seu suport al Govern català

Afirma que «aquests fets deterioren seriosament la possibilitat d’una futura entesa i el prestigi d’Espanya i Catalunya a l’exterior»

Per . Actualitzat el

La Cambra de Tarragona ha fet una valoració de l’actual situació que viu el país mitjançant un comunicat en què afirma que «la Cambra de Tarragona, mitjançant el Consell General de Cambres de Catalunya, s’ha manifestat reiteradament en favor del dret a decidir del poble de Catalunya i de la necessitat que aquest dret es pogués exercir a partir de l’acord i oferint garanties sòlides.

Sense entrar en valorar el conjunt de plantejaments que al respecte s’han fet des del Govern i el Parlament de Catalunya, res justifica la imatge que es transmet amb els escorcolls de seus del Govern i detencions d’alts càrrecs i funcionaris públics.

Aquests fets mostren inequívocament la manca de voluntat de trobar solucions acceptables al majoritari desig de la població de Catalunya de poder-se manifestar sobre el seu futur i deterioren seriosament la possibilitat d’una futura entesa i el prestigi d’Espanya i Catalunya a l’exterior.

Des de 2013 la posició de les Cambres en relació amb el dret a decidir ha estat, com no podria ser d’altra manera, la de total respecte i acceptació de la voluntat majoritària del poble català, expressada pels seus representants legítims al Parlament de Catalunya. I en aquests moments convulsos la Cambra de Tarragona vol reiterar el seu suport institucional al Govern de la Generalitat de Catalunya».