Tarragona s’afegeix a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Els autobusos municipals seran gratuïts el dissabte 23 de setembre, diada de Santa Tecla

Per . Actualitzat el

Tarragona s’afegeix aquests dies a la celebració de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que té lloc arreu de Catalunya per promoure uns hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables.

Sota el lema europeu “Mobilitza’t per un aire més net!” la ciutat organitza diferents activitats amb l’objectiu de reforçar el poder de la ciutadania per millorar la qualitat de l’aire que respirem.

Els dies 18, 19 i 20 de setembre, la Rambla Nova, entre el monument als Castellers i la plaça Imperial Tàrraco, acollirà el parc d’educació viària del Servei Català de Trànsit de la Generalitat de Catalunya, una exposició i proves de vehicles ecològics i simuladors de conducció segura amb motocicletes patrocinats per la marca Honda.

D’altra banda, com és habitual, el 23 de setembre, diada de Santa Tecla, els autobusos municipals de l’EMT seran gratuïts. Amb aquesta mesura es vol promocionar el transport públic com a alternativa als usuaris del vehicle privat.

El dimarts 26 de setembre al matí el Camp de Tarragona celebrarà la 7a edició de la Cursa Interurbana de Transports. L’esdeveniment consisteix a fer un desplaçament des de qualsevol municipi amb tarifa de transport públic integrada fins a Tarragona capital en diversos mitjans de transport: bus, tren, bici o cotxe, i comparar-ne el temps, costos i emissions de cada participant. Es requereix que cada ruta estigui coberta com a mínim per un participant en cotxe i un altre en transport públic. Per comprovar els desplaçaments enguany es farà un seguiment per GPS a partir d’una app a instal·lar als mòbils dels participants, que deixarà registre del recorregut i del temps. En assolir l’arribada, els participants podran fer un petit esmorzar i rebran com a premi una targeta gratuïta amb 10 viatges integrats. Per inscriure’s i rebre instruccions únicament cal enviar les dades a info@transportpublic.org.

Per últim, del 12 al 26 de setembre s’insta a la participació al concurs fotogràfic “ClicMob!”, que consisteix en la publicació de fotografies sobre el transport i la mobilitat sostenible a la xarxa Instagram amb l’etiqueta #mobilitat2017. Les fotografies que, a més, incloguin l’etiqueta georeferenciada #mobilitat2017_ATMtarragona participaran al premi que s’ofereix per a l’àmbit territorial de Tarragona. Les bases i el detall dels premis del concurs es pot consultar al web de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.

El conseller de Mobilitat, Josep Acero, ha explicat que “aquestes activitats serveixen per conscienciar la ciutadania sobre el repte que suposa avui en dia la mobilitat en una ciutat com Tarragona, i que tots plegats podem contribuir a repensar l’ús que fem del vehicle privat, a utilitzar més sovint el transport públic i, en definitiva, a fer accions que millorin la qualitat de l’aire i del nostre entorn”.