La Crida dona el tret de sortida a Santa Tecla 2017

Principals actes previstos per avui divendres, 15 de setembre

Per . Actualitzat el

Els actes més destacats d’avui divendres, 15 de setembre són:

 

18 h, Pati Jaume I, Palau Municipal. Presentació del Ball dels Set Pecats Capitals Petit. Coincidint amb els 15 anys d’aquesta representació al·legòrica, s’incorpora ara la seva versió petita.

18.30 h, jardins de Saavedra. Obrim La Terrasseta 2017. Amb zona de jocs, berenar, terrassa…

19 h, Mercat Central, c. Governador González. Arrenca la Plaça Friki 2017!

19 h, sala d’actes i rotonda de l’Ajuntament, pl. de la Font, 1. La Crida. La introduirà la consellera de Festes, Begoña Floria, i la farà l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, com mana el costum. Toc d’obertura per la Cobla de Ministrers del Consell Municipal, que enguany celebren els quinze anys de la seva recuperació. Aquest toc donarà pas a l’acte protocol·lari de nomenament de la Perpetuadora i els Teclers d’Honor. En acabar, Ball d’Homenatge a la Perpetuadora i als Teclers d’Honor.

19.30 h, des del balcó de l’Ajuntament, pl. de la Font, 1. Toc de Crida i Tronada. El Toc de Crida per la Cobla de Ministrers del Consell Municipal, que anuncia protocol·làriament l’inici de Santa Tecla. Tot seguit, l’alcalde crida el Visca Santa Tecla! a tota la ciutat. Finalment, l’alcalde cala foc a la metxa que des del balcó encendrà els Onze Morters de Santa Tecla i la primera Tronada de la Pirotecnia Accitana María Angustias de Guadix (Granada), amb els Visca Santa Tecla! que inunden la plaça.

20 h, sala d’actes de l’Antiga Audiència, pl. del Pallol, 3. Sorteig casteller de les diades de Santa Tecla – el Primer Diumenge i Santa Tecla. S’acosten les grans diades castelleres de la ciutat i cal perfilar les estratègies. El sorteig determinarà l’ordre d’entrada a plaça i l’ordre d’actuació de la diada de Santa Tecla – el Primer Diumenge i de la diada de Santa Tecla. Castellers vallencs, vilafranquins i tarragonins, preparats per al gran dia!

20 h, pl. del Rei. Presentació dels Gegants Romans.

20.30 h, Mercat Central, c. Governador González. La Plaça Friki presenta DJ Capuzzi y la Señorita X (Argentina). Un galant madur, una ballarina i molt d’amor és la recepta perfecta per donar a llum un espectacle per morir de riure! DJ Capuzzi y la Señorita X porten la seva alegria i energia per recrear la seva pròpia història d’amor. Des del dia que es van conèixer no van tenir dubtes, eren l’un per l’altre i, de tant d’amor que sentien, va néixer aquest espectacle. Espectacle a la gorra (pay after show).

21 h, pg. de les Palmeres. Vine a sopar a la fresca a l’Espai Barraques.

21 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Sopar a la fresca a preus populars. Menjar japonès i food truck La Cuineta.

22 h, Mercat Central, c. Governador González. La Plaça Friki presenta Mortelo & Manzani (Catalunya). Humor absurd en majúscules. Dos pallassos capaços de jugar amb elements com un piano parat en equilibri, un mortal sobre bàscula absolutament inconscient però necessari, verticals d’alt risc, ampolles, fletxes i molt més. Com més absurd, més perillós!. Espectacle a la gorra (pay after show).

22 h, Teatre Metropol, Rambla Nova, 46. Concert amb la Jove TGN Big Band i la TGN Big Band. La formació jove, sota la direcció de Paco Martín, ens oferirà una selecció de temes del repertori de Nat King Cole, cantats per Carles Carrasco en el marc de la presentació del seu disc, 100 anys de Nat King Cole. I la TGN Big Band, formació professional nascuda el 2013, farà un homenatge al cantautor Joan Manuel Serrat. Venda d’entrades: www.tarracoticket.cat. Preu: 10 €.

24 h, pg. de les Palmeres. Segon Concert de Barraques amb els Sense Rumb, un grup de ska-reggae, amb pinzellades de punk, rock, ska-jazz i rumba-cúmbia, del Camp de Tarragona.

24 h, pl. del Pallol. Músiques de canya. Ball de gralles. La primera aparició pública dels grallers més nostrats. L’esforç i els assajos es posen de manifest en aquest espai que enguany es recupera per a la música més popular. Un punt de trobada ineludible per als amants de la bona música de ball, servida amb gralla i timbal. Hi participen: Grallers de l’Alfàbrega, Grallers Els Bordons, Grallers de l’Esperidió, Pelacanyes Grallers de Tarragona, Grallers Els Quatre Garrofers, Grallers Sonagralla, So Nat – Grallers de Tarragona, Grallers Tocaferro i Grallers La Virolla.

1.30 h, pg. de les Palmeres. Concert de Barraques amb els FRAC. Un grup que s’autodefineix així: “La Fundación de Raperos Atípicos de Cádiz (FRAC) es un proyecto, vamos a llamarlo musical, pionero del estilo del RapDubMancero Gaditancehall.¿Y qué mierda es eso?, pensarás tú…Lógico, pues te lo explicamos. Si tu coges el Romancero gaditano (rastreen) con su métrica y con su rima y lo pones en lo alto de un riddim de dub o dancehall (evoluciones electrónicas del reggae… rastreen) y a eso le echas por lo alto un poco de crítica (constructiva), un poco de sarcasmo (destructivo) y todo ahumado por un poco de vapor cogollil… pues de esa mezcla sale la FRAC”.

3 h, c. Cós del Bou. Segueix la Revetlla Lila amb PD Peting. Un dels DJs més prometedors de l’escena tarragonina per tancar la nit.

3 h, pg. de les Palmeres. Concert de Barraques amb els Crim. Banda de punk-rock de Tarragona formada durant el 2011, inspirats per la cruesa i les melodies de bandes com Social Distortion, Leatherface, Cock Sparrer o Vanilla Muffins. Actualment presenten el seu segon llarga durada, Blau sang, vermell cel.

4.30 h, pg. de les Palmeres. PD Kardashians. Què punxarem? Ready for moving your body. El millor reguetó per ballar comsinó. La selecció de trap amb excés de sweeeg. Els hits de verano mix since 2004 perquè ballis fins i tot bachata, Xana com a referent per a una Catalunya independent. El Jarfa i Bad Gyal per a tota la canalla. En resum, des de Crim fins a La Oreja de Van Gogh, passant per tot lo top.

Consulteu tota la programació a: http://www.tarragona.cat/cultura/festes-i-cultura-popular/santa-tecla/activitats/2017/santa_tecla_2017/santa-tecla-2017