Canvi dràstic de temps a les portes de la tardor

Divendres les temperatures cauran en picat i les precipitacions seran generals

Per . Actualitzat el

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès una alerta per risc de pluja intensa a partir de la tarda de dijous. I és queUn front d’aire fred que entrarà pel nord portarà pluges i una caiguda brusca de les temperatures, sobretot de cara a demà divendres. Les màximes poden caure fins a 10 graus –puntualment 15- en un sol dia.

Aquest canvi dràstic de temps que ens portarà directes a la tardor ha començat arreu del país amb alguna nuvolada. A la tarda-vespre, arribaran les precipitacions al litoral, comarques gironines i la Catalunya Central, en alguns punts en forma de tempesta i amb pluges generals i generoses i que localment poden ser intenses. Segons l’avís activat pel Meteocat, al Camp de Tarragona es podrien recollir fins a 20 litres en menys de 30 minuts. Les pluges s’allargaran tot el divendres i cap a la tarda vespre s’aniran fent més espaiades però no desapareixeran del tot fins dissabte al matí.

Al mateix temps, les temperatures cauran en picat i divendres no passaran de 17-18 graus les diürnes i d’11 o 12 les nocturnes a la costa. En zones de muntanya o interior les temperatures seran gairebé hivernals. De cara a dissabte remuntaran una mica però quedaran clarament per sota dels 25 graus les màximes amb un ambient de tardor generalitzat.