Torredembarra celebra amb èxit de públic una nova edició de la Fira d’Indians

Per . Actualitzat el

Els torrencs que no van tornar de la seva aventura americana, la divulgació i promoció del patrimoni indià de Torredembarra i la recuperació de la memòria històrica de l’ofici dels boters (tan important a la Torre del segle XIX), conjuntament amb activitats comercials i musicals, han estat els eixos principals de la vuitena edició de la Fira d’Indians que, aquest passat cap de setmana, han omplert a vessar els carrers de la vila.

L’ofici de boter ha tingut un paper molt destacat en aquesta fira. Prop de 1.300 persones van visitar l’exposició i l’audiovisual La memòria dels boters que ha estat reforçada per aquesta ocasió, i que va anar acompanyada d’una demostració de l’ofici del boter a més de la conferència L’exportació de vi i aiguardent, els boters de Torredembarra, a càrrec dels historiadors locals Gabriel Comes i Jordi Suñé, a la que hi van assistir una seixantena de persones. La conferència de l’historiador i docent universitari Genís Puente Pérez Emigració torrenca a Llatinoamèrica (1778-1833), presentat per Joaquim Nolla, arxiver i historiador, també va tenir bona acollida de públic.

Pel que fa a les visites guiades, en aquesta ocasió es va reprendre la visita exclusiva al cementiri municipal per conèixer el llegat indià, amb la participació d’una quarantena d’adults. Les del patrimoni indià van acollir 150 persones entre totes les visites del cap de setmana. En l’àmbit musical s’ha pogut gaudir d’una cantada d’havaneres amb el grup Veles i Vents, un concert i ball de música cubana amb el grup LMK Indomables i ball de salsa participatiu a la plaça de la Vila durant tot el cap de setmana a càrrec de Salsitxo. També s’han preparat activitats pensant en els infants: una xocolatada popular gratuïta i espai d’experimentació i joc lliure (jocs participatius en família.

A més, durant tot el cap de setmana s’ha pogut visitar l’exposició de productes d’ultramar i mostra d’oficis, degustació de mojitos, mercat d’artesania per tota la fira, i gaudir de la presència de vuit dames indianes vestides d’època passejant per la fira.