El sindicat de Bombers de la UGT adverteix d’una vaga indefinida

Denuncien que la «situació d’abandonament i «la manca de personal» estan portant el cos a una situació de col·lapse estructural

Per . Actualitzat el

Concretament han emès un comunicat en el qual anuncien que «el Sindicat Professional de Bombers de la UGT de Catalunya denuncia la manca de voluntat negociadora del Departament d’Interior de la Generalitat. Després de tres anys de negociacions infructuoses amb el Departament, la UGT de Catalunya hem decidit donar-les per finalitzades. L’objectiu d’aquestes negociacions era garantir un servei públic amb uns mínims de qualitat i seguretat, unes condicions que ara mateix no s’estan donant.

La situació d’abandonament que pateix el servei de Bombers de la Generalitat, afegida a la manca de personal, estan portant el cos a una situació de col·lapse estructural: una flota de vehicles i infraestructures velles i obsoletes, manca de material bàsic -com ara mànegues, llances, equips de respiració autònoms, càmeres tèrmiques i explosímetres-, així com un manteniment d’equips i infraestructures desastrós, inexistent en alguns casos.

El mal anomenat Pla Estratègic ha demostrat ser una eina insuficient, lenta i incapaç de donar resposta en temps i magnitud a les mancances del cos de Bombers. Les noves adquisicions de material han servit per tapar forats però no per donar una resposta global i estructural a les mancances esmentades anteriorment.

La UGT de Catalunya sol·licitem l’inici de les negociacions amb una oferta amb cara i ulls damunt la taula. Si no és així, refermem la nostra intenció de reprendre la vaga indefinida convocada el 2014 i tirar endavant totes les accions que calgui per aconseguir unes condicions de treball que garanteixin la prestació d’un servei públic essencial i de qualitat com es mereix el nostre país».