CaixaFòrum exposa la mostra ‘Gènesi’ de Sebastião Salgado

Aquest fotògraf brasiler ha explorat durant vuit anys la bellesa de la natura arreu del món

Per . Actualitzat el

CaixaForum Tarragona mostra el projecte d’aquest fotògraf brasiler que durant vuit anys ha explorat la bellesa de la natura arreu del món

Gènesi és un mosaic increïble en què la natura s’expressa en tota la seva grandesa. Després de gairebé tres dècades de reflexió sobre els drames i les tragèdies de la humanitat, el reconegut fotògraf brasiler Sebastião Salgado va iniciar el 2004 aquest projecte, de vuit anys de durada, centrat en la natura del nostre planeta. «Una oda visual a la majestuositat i fragilitat de la Terra; una advertència sobre tot el que correm el risc de perdre», en paraules del mateix Salgado.

La primera destinació de Gènesi va ser, l’any 2004, les Galápagos. Des d’aleshores i fins al 2012, Salgado va fer un total de 32 viatges per completar aquest recorregut pel món verge, amb aturades a l’Antàrtida, Madagascar, Botswana, el parc de Virunga a la triple frontera entre el Congo, Ruanda i Uganda, Alaska, l’altiplà del Colorado als Estats Units, Sibèria i la selva de l’Amazones, entre d’altres. L’exposició, que arriba a CaixaForum Tarragona en el marc d’una itineració internacional, està constituïda per 100 fotografies en blanc i negre, i mostra paisatges, animals i persones que han pogut evitar la influència del món modern en regions polars, boscos i sabanes tropicals, deserts abrusadors, muntanyes dominades per glaceres i illes solitàries.