La Guàrdia Civil busca papers del referèndum al setmanari El Vallenc

Els agents han tornat a escorcollar la imprenta Indugraf i investiguen si l’encàrrec es va fer des del mitjà de comunicació de l’Alt Camp

Per . Actualitzat el

La Guàrdia Civil, després de tres dies regirant els maleters dels vehicles sortints de la rotativa Indugraf (al polígon de Constantí) i després d’escorcollar les instal·lacions sense trobar cap impressió  vinculada amb el referèndum, han entrat aquest dissabte a la redacció del setmanari El Vallenc, des del qual se sospita que es podria haver fet l’encàrrec de la suposada impressió de documents relacionats amb el referèndum.

L’actuació dels agents policials ha provocat una immediata reacció de la societat civil vallenca i del conjunt de mitjans de comunicació de Catalunya. Mentre que centenars de veïns i veïnes de Valls s’han concentrat per protestar a les portes de la redacció, des d’associacions com el Col·legi de Periodistes de Catalunya o des de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) han mostrat el seu suport al setmanari i al seu editor, Francesc Fàbregas, que alhora és president de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal i Local (ACPC).

El mateix president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha reaccionat declarant que «l’escorcoll a El Vallenc no busca paperetes, busca brega». El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, també ha mostrat sorpresa per l’entrada dels cossos policials a un mitjà de comunicació, “símbol màxim de llibertat d’expressió i pensament”.

L’acció policial a les dependències de El Vallenc ha suscitat una reacció en cadena les xarxes socials del país. D’altra banda, la Guàrdia Civil hauria tornat a entrar aquest matí a Indugraf per proseguir amb la investigació per trobar els documents que, segons va publicar fa uns dies el digital Diari La República, s’haurien imprès a la imprenta del polígon de Constantí.