Teresa Pallarès deixa la direcció general de l’AEQT

Finalitza un període de cinc anys en què s’han assolit els objectius del Pla Estratègic

Per . Actualitzat el

Teresa Pallarès, directora general de l’Associació Empresarial Química de Tarragona,deixarà el seu càrrec al finalitzar el seu contracte de cinc anys, un cop assolits els objectius establerts al Pla Estratègic per a aquest període. L’actual directora general seguirà exercint el càrrec fins al 31 de desembre d’enguany.

Durant aquest darrer cicle l’AEQT ha augmentat la seva presència pública i s’ha modernitzat, tot canviant la seva identitat visual, llençant una nova web i intranet, remodelant la seu social i potenciant la comunicació interna i externa, així com implementant la seva presència en les xarxes socials i impulsar la participació de la ciutadania en el Panell Públic Assessor com a instrument d’entesa i diàleg amb l’entorn.

Una de les fites més destacades d’aquest període és la constitució al 2014 del clúster ChemMed Tarragona, un projecte impulsat per l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) i Port de Tarragona amb la implicació d’altres organismes i entitats relacionades amb el sector. L’objectiu ha estat projectar en l’àmbit internacional l’atractiu i la competitivitat del territori per a la indústria, la docència, la investigació i la logística de la química.

Un altra de les línies de treball d’aquests darrers anys ha estat l’enfortiment de les relacions institucionals per tal de promoure adaptacions o modificacions legislatives en interès del sector, com la transposició de la directiva europea que permetria la interconnexió entre les empreses a través de les xarxes tancades de distribució d’electricitat, i així facilitar que les empreses de zones industrials puguin disposar d’un subministrament elèctric en condicions més competitives. La reivindicació d’infraestructures, com l’A27 o el tercer carril, entre d’altres, ha estat una altra de les prioritats de la directora general.