Desapareix l’Associació de Famílies de Malalts d’Alzheimer de Tarragona

La manca de recursos econòmics, la principal causa del tancament

Per . Actualitzat el

L’Associació de Famílies de Malalts d’Alzheimer de Tarragona va anunciar ahir que tanca les portes, després d’oferir els seus serveis durant vint-i-un anys i malgrat la seva condició de pionera a tot l’Estat. La decisió es deu, segons el seu president i fundador, Jaume Solé,  a la manca de viabilitat econòmica produïda per diversos factors. D’una banda, el trasllat de la seu de l’associació a Sant Pere i Sant Pau (fins al 2012 es trobava a la Cooperativa Obrera), que ha provocat una pèrdua d’usuaris, i, d’una altra, la manca de subvencions, principalment per part de l’Ajuntament de Tarragona (l’any passat van rebre 700 euros de Relacions Ciutadanes i 1.753 del Consell Municipal de la Discapacitat), que fa impossible que puguin funcionar com un centre de dia, tal com era la seva voluntat.

En l’actualitat, l’associació té 110 socis que paguen una quota de 65 euros a l’any i el pressupost que va aprovar per l’exercici del 2016 va ser de 120.000 euros.

Jaume Solé, a més, denuncia que al mes de juliol va sol·licitar una reunió amb l’alcalde i que encara no ha rebut resposta.

Arran d’aquest anunci, tant  ERC com la CUP han emès un comunicat lamantant la notícia. Així, els republicans reiteren la necessitat de crear un reglament de subvencions municipals que estableixi uns criteris clars a l’hora d’atorgar les ajudes i que s’acabi amb la dinàmica de les subvencions «a dit». Per la seva part la CUP creu que «és trist i vergonyós» que l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Tarragona tanqui per manca de recursos i que «no pot ser que una entitat com Mediterrània s’emporti 30.000 euros i aquesta no arribi a 3.000 euros».

Des de l’alcaldia de Tarragona no han fet cap comunicat sobre aquestes al·lusions i, tal com han confirmat a Noticiestgn, no tenen previst fer-ho.