Altafulla es prepara per a la Festa Major Petita

Comença divendres 8 de setembre i s’allargarà fins al dia 24 amb més d’una trentena d’activitats

Per . Actualitzat el

Altafulla ja ho té tot a punt per a la Festa Major Petita votiva del Quadre de Sant Antoni. El programa d’activitats, de fet, ja fa dies que és al carrer. Es tracta d’una celebració que enguany arriba amb més d’una trentena d’actes per a grans i petits i que donarà el tret de sortida oficial el proper divendres 8 de setembre, a la 1 del migdia a la plaça de l’Església, amb els ja tradicionals coets d’esclat i repic de campanes.

El cartell manté actes tan típics com són la Pujada a l’Ermita de Sant Antoni-‘Memorial Baltasar Rabassa’, que enguany celebra la seva XIX edició; la Jornada de dibuix infantil Josep Sala, les cercaviles del seguici popular; els correfocs; la mostra de dansa ‘Altafulla Balla’, en aquesta ocasió amb la participació del Grupo Folklórico Alto Aragón; o la Fira de les Cultures, que arriba a la seva XVII edició.

La jornada central de la festivitat se celebrarà el dilluns 11 de setembre, tot coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya. Les sardanes, la missa solemne de la mà de la Coral Nous Rebrots i l’actuació dels Castellers d’Altafulla seran els protagonistes de la vessant més festiva de la celebració, a l’Ermita de Sant Antoni. Pel que fa a la part més institucional, s’hissarà l’estelada a la rotonda situada a la cruïlla entre Marquès de Tamarit i el carrer de Dalt, i enguany, com a novetat, s’inaugurarà l’escultura ‘Al·legoria a l’11 de Setembre’, donació de l’antic arquitecte municipal, Josep Maria Roca Tarragó. L’obra s’ubicarà a la cantonada entre el carrer Clot de Torrell amb Marquès de Tamarit, on també se celebrarà l’ofrena floral i l’acte institucional en motiu de la Diada.

A la tarda, el programa es traslladarà a la plaça Martí Royo amb l’espectacle infantil ‘Anima’t i balla’, a càrrec del grup Plàstics. I la jornada culminarà amb el Correfoc dels Diables d’Altafulla, a la plaça del Pou.

Un altre dels actes destacats del programa serà l’ingrés del fons i la presentació de l’exposició ‘L’Arxiu de la família Martí: testimoni de la història’ del 8 de setembre. Una activitat, en aquest cas, organitzada des del departament de Cultura de la Generalitat i l’Arxiu Històric de Tarragona, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament.

El programa d’activitats s’allargarà fins al 24 de setembre. Al llarg de tots aquests dies el programa inclourà cinema a la fresca, concursos, tornejos, exposicions, tallers infantils, àpats populars i actuacions musicals en directe.