El sector turístic de Tarragona i la Costa Daurada sobreviu al terrorisme

Tant la capital tarragonina com els municipis de la costa han viscut el millor estiu dels darrers anys pel que fa a visitants i a pernoctacions

Per . Actualitzat el

L’estiu de 2017, tot i que ha estat marcat pels atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils del passat 17 d’agost, ha estat molt positiu per al sector turístic de les comarques tarragonines. La ciutat de Tarragona assolirà per fi la xifra de més de 2 milions de visitants, segons les primeres estimacions fetes per la Conselleria de Turisme de l’Ajuntament, i a la Costa Daurada la temporada alta es tancarà amb índexs d’ocupació similars als que es van viure l’any 2006, quan al llarg de l’any es van registrar 19,7 milions de pernoctacions. Com a exemple cal dir que aquest mes d’agost el sector va tancar amb un 4% més de visitants a la Costa Daurada que en l’exercici anterior, dada molt satisfactòria ateses les circumstàncies que van sacsejar el sector turístic de Catalunya fa tres setmanes.

A manca de dades oficials de l’Observatori de Turisme de la Costa Daurada, tot apunta que aquest estiu de 2017 serà el millor de la darrera dècada a les comarques tarragonines. Els professionals del sector parlen de xifres rècord, fins i tot malgrat l’impacte que durant uns dies van tenir els atemptats terroristes perpetrats a Barcelona i Cambrils a mitjan mes passat. «És cert que poques hores després dels atemptats vam tenir una desena de cancel·lacions de reserves que teníem previstes per a aquella setmana», reconeix Iñigo Rosell, president de l’empresa d’apartaments turístics TarragonaSuites, «però la veritat és que l’endemà van entrar-nos noves reserves ocupant els allotjaments que havien quedat lliures». El president dels establiments hotelers de Tarragona, Xavier Jornet, ha dit aquests dies que el sector a la ciutat de Tarragona ha viscut la seva millor temporada i que l’ocupació al mes d’agost ha estat gairebé al 100% tots els dies. El president de l’Associació Hotelera de Salou, Cambrils i la Pineda, Xavier Roig, declarava fa uns dies al Diari de Tarragona que, després d’un mes d’agost de plena ocupació, «les reserves per al mes de setembre arriben al 85-90%». Pel que fa a la incidència dels atemptats en el sector hoteler de la Costa Daurada, Roig quantifica les cancel·lacions en «un 1%». No ens ha afectat i estem tranquils, però no sabem com pot afectar en el futur». Pel que fa al municipi de Cambrils, des de l’associació de càmpings s’admet que hi va haver cancel·lacions a establiments de la població o bé famílies, sobretot franceses, que van decidir posar fi a les seves vacances abans d’hora. Malgrat això, «els dies després dels atemptats es va viure una recuperació», afirmava Berta Cabré, presidenta de l’associació provincial de càmpings.

El 24 d’agost el conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Santi Vila, va desplaçar-se fins a Cambrils per reunir-se amb els professionals del sector turístic de Tarragona i de la Costa Daurada. En la trobada es va transmetre normalitat en el sector i el conseller va avançar la possibilitat que la Generalitat impulsi campanyes internacionals de promoció turística de la Costa Daurada i de Barcelona si es considera necessari.