Un grup de gossos assistirà a l’inici de curs de l’escola Els Àngels

La iniciativa vol mostrar els beneficis de les mascotes en l’educació dels infants

Per . Actualitzat el

L’Escola Els Àngels de Tarragona començarà el curs escolar d’una manera ben especial: el dia 12 de setembre, primer dia de classe, un grup de gossos d’educació assistida del CTAC (Centro de Terapias Asistidas con Canes) rebrà els més petits a la porta del centre per donar-los la benvinguda.

L’objectiu d’aquesta acció és ajudar els nens a suportar millor la tornada a l’escola després de les vacances d’estiu i presentar a la província de Tarragona el programa “Aprendre junts és millor”, una iniciativa que ha portat gossos d’educació assistida a prop de 50 col·legis de la Comunitat de Madrid, Catalunya, les Illes Balears, el País Basc i Andalusia per mostrar els beneficis de les mascotes en l’educació dels infants.

El programa és una iniciativa de la firma PURINA i està dirigit pel CTAC, que amb l’ajuda de gossos preparats està desenvolupant jornades d’educació assistida amb estudiants de primària i professors durant els cursos escolars 2015-2018. “Aprendre junts és millor” preveu arribar a 5.000 nens durant aquest període.

El vincle emocional que s’estableix entre els nens i els gossos, tractat com una eina curricular, enriqueix el procés d’aprenentatge dels alumnes. A nivell general, els gossos d’educació assistida, amb l’ajuda de tècnics especialitzats i coordinats amb els professors / educadors, constitueixen un potent motor exterior que contribueix a la formació dels nens en diverses facetes: incrementa la motivació, identifica problemes de socialització, fomenta els hàbits de lectura, disminueix l’ansietat, estimula la seva atenció i concentració, i augmenta la seva autoestima i confiança.

A nivell específic, aquests gossos poden treballar en els aspectes formatius més interessants per a cada escola: reforçar els programes de lectura i escriptura, així com tractar determinats trastorns que dificulten l’aprenentatge d’alguns alumnes.