Les policies locals es formaran per lluitar contra el terrorisme

El conseller d’Interior, Joaquim Forns, assisteix a la Junta Local de Seguretat de Cambrils

Per . Actualitzat el

El conseller d’Interior, Joaquim Forn, ha assistit avui a la reunió extraordinària de la Junta Local de Seguretat de Cambrils, presidida per l’alcaldessa del municipi, Camí Mendoza, i que ha servit per analitzar la situació i explicar quines mesures s’han pres després dels atemptats del passat dijous 17 d’agost. El conseller també ha signat el llibre de condol de Cambrils.
Forn ha reiterat el seu recolzament i agraïment a la feina feta per l’Ajuntament i per tots els cossos de seguretat i emergències que van treballar després dels atemptats així com “al comportament cívic i exemplar de tota la ciutadania”. “Va ser molt important la reacció ciutadana i dels cossos de seguretat i, per tant, avui volíem agrair i explicar algunes de les mesures que des del departament d’Interior es volen tirar endavant de cara a continuar garantint la seguretat” ha afegit.
En relació a aquestes mesures, el conseller ha explicat que “es manté el nivell 4 sobre 5 d’amenaça terrorista però que es reforçaran determinats àmbits que considerem que són absolutament prioritaris”. En aquest sentit el titular d’Interior ha detallat que s’incrementaran les dotacions policials a l’aeroport i als principals nodes de comunicació ferroviaris, a les poblacions turístiques importants com Cambrils, i en els esdeveniments on hi ha gran afluència de públic, ampliant l’abast de la presència policial, reforçant els perímetres de seguretat, intensificant les accions policials i les identificacions i escorcolls i també ampliar-ho en els diferents transports públics que porten gent cap a aquests esdeveniments.
Un altre aspecte que ha volgut posar en valor el conseller és l’impuls de la participació de les policies locals en l’aplicació de mesures antiterroristes dins les seves pròpies competències, “és un àmbit important que caldrà treballar, per donar-los més formació ja que la seva col·laboració és bàsica per la seva proximitat amb la gent”.
Finalment, Forn ha destacat que “el més important ara és continuar treballant per recuperar la tranquil·litat i la percepció de seguretat”. “Avui ens donaven unes dades que són importants, no hi ha hagut baixes turístiques i aquesta és una bona senyal per restablir la normalitat” ha afegit.
Per la seva banda, l’alcaldessa de Cambrils, al igual que el conseller, ha agraït la tasca feta tant pels Mossos d’Esquadra com per la Policia Local així com la reacció de la ciutadania.
A la Junta també hi han assistit el delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris; el secretari general del Departament d’Interior, Cèsar Puig; el major cap del cos de Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero; el director general de la Policia, Pere Soler; el director general de Protecció Civil, Joan Delort, i el sotsinspector cap de la Policia Local de Cambrils, Josep Muñoz, entre d’altres autoritats.
Després de la reunió, el conseller d’Interior, acompanyat de l’alcaldessa i els assistents a la junta, s’ha desplaçat fins al lloc de l’atemptat on ha volgut conèixer de primera mà com van anar els fets i com es va produir l’atemptat.