Surten a licitació els treballs de recuperació mediambiental de la finca Pedrol Rius de Salou

Les obres, amb pressupost de 245.000 euros, s’executaran passat l’estiu i inclouen l’adequació per a l’ús públic de l’entorn de la Cala Morisca

Per . Actualitzat el

S’ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya la licitació de les obres de recuperació mediambiental i d’adequació per a l’ús públic de l’entorn natural de Cala Morisca. La finalitat d’aquestes és condicionar el terreny resultant de l’enderroc -executat el passat mes de maig- del conegut com a xalet de Pedrol Rius, que es trobava en estat ruïnós en un punt estratègic del cap Salou. De l’enderroc de l’edifici es van deixar petites parts que s’han entès com a aprofitables: escales que comuniquen desnivells, trams de mur que poden ajudar a l’actuació de protecció de desnivells, etc. També s’han dut a terme treballs de restauració ambiental amb una brigada del Centre de Treball Aurora, consistents en la retirada de vegetació morta i l’obertura de zones de pas entre arbres.

Amb aquesta licitació s’executaran els treballs que manquen per convertir l’espai en un indret d’ús públic i visitable que s’incorporarà al proper tram de camí de Ronda. El terreny es caracteritza per tenir prop d’una hectàrea de vegetació característica de l’estatge de terra baixa litoral, on predomina el pi blanc i algun pi pinyoner.

El contracte, amb un preu de sortida de 245.000 euros, preveu la creació d’accessos; des de Cala Cracs i Cala Morisca a més de l’existent; la creació de camins interiors a través d’escales i rampes fins a la punta de la cala Morisca; el folrat dels murs de pedra amb llistonat vertical de fusta; la configuració de les baranes del mirador; l’adaptació de les alçades i nivells dels diferents desnivells; la comunicació a través de passeres de fusta i, l’aportació i estesa de terra.

L’obertura de les ofertes tindrà lloc el 18 de setembre i el període d’execució serà de dos mesos a partir de la data d’inici, un cop signada l’acta de replanteig.