Campanya de sensibilització contra les agressions sexistes i el consum d’alcohol a la Festa Major de l’Arboç

L’ajuntament de l’Arboç ha creat dos cartells per informar i posar l’accent sobre aquestes dos ítems

Per . Actualitzat el

Amb la voluntat de vetllar per unes festes que garanteixin la bona convivència i les relacions respectuoses i igualitàries, l’ajuntament de l’Arboç ha impulsat una iniciativa per prevenir les actituds sexistes i alertar sobre les conseqüències del consum excessiu de begudes alcohòliques.

Una campanya de sensibilització adreçada a conscienciar contra les agressions sexistes i per seguir treballant contra el consum irresponsable de begudes alcohòliques. El consistori ha editat dos cartells informatius que es compartiran a través de les xarxes socials durant el període festiu.

Per una banda, amb el lema de #noésno, l‘ajuntament de l’Arboç comparteix aquesta campanya de prevenció de conductes sexistes en l’oci del poble, especialment en contextos festius i nocturns. L’objectiu és actuar sobre els abusos sexuals de baixa intensitat i prevenir l’assetjament davant pràctiques sexistes, com els comentaris sexuals incòmodes, tocaments no consentits o la insistència davant d’una negativa. En cas de trobar-se en una situació d’aquest tipus, el consistori informa que el servei d’atenció permanent del 900 900 120 contra la violència masclista és gratuït i confidencial i funciona tots els dies de l’any, durant les 24 hores del dia.

D’altra banda, s’inicia també una campanya sobre el consum responsable de begudes alcohòliques, amb un cartell informatiu amb recomanacions per a la Festa Major sobre el consum d’alcohol. La campanya promou una conducta responsable, no agafar el cotxe si s’ha begut alcohol i evitar que els amics condueixin si no estan en condicions de fer-ho, entre altres consells. Per a més informació, podeu consultar el següent enllaç; http://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/a/alcohol/alcohol/.

D’aquesta manera, l’ajuntament de l’Arboç anima els veïns i veïnes a gaudir d’una Festa Major igualitària i segura, amb responsabilitat de totes i tots.