Salou organitza visites guiades al poblat de La Cella per primera vegada

Les visites al jaciment, amb recreacions històriques i tast de cervesa ibèrica, es podran fer els dies 1, 8 i 16 de setembre

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Salou a través del seu Patronat de Turisme, i juntament amb l’empresa spin-off de la Universitat Rovira i Virgili, i IBER Arqueologia Patrimoni i Turisme S.L., han programat tres visites guiades al jaciment arqueològic de La Cella durant aquest mes de setembre que per primer cop explicarà a tot aquell que estigui interessat la importància del jaciment. D’aquesta manera es valora el passat històric d’aquest espai tant a escala turística com de divulgació interna i en el que fa anys que s’hi estan duent a terme intervencions arqueològiques ininterrompudes des de l’any 2010 pel Grup de Recerca Seminari de Protohistòria i Arqueologia de la Universitat Rovira i Virgili (GRESEPIA).

La proposta pretén endinsar al visitant en un poblat dels segles IV-III aC, tot coneixent als seus habitants, les seves activitats econòmiques, o els seus costums. La seva ubicació al costat de la costa, les seves muralles, les seves cases complexes, o els seus carrers pavimentats la fan única en la zona, gràcies a la interpretació dels actors de la companyia de Tikirsikor.

Cal·lípolis
Fins al moment, els arqueòlegs que han efectuat i efectuen els treballs al jaciment, han volgut proposar una possible identificació entre aquest jaciment i la Cal·lípolis -ciutat bella- citada per Aviè a l’Ora Marítima, tant per la seva situació com per les característiques esmentades. Es tractaria d’una ciutat d’època ibèrica on va conviure una comunitat mixta –cartaginesos, ibers, grecs…- des del 400 aC fins que van marxar pacíficament de la zona. La mida de les cases- d’entre uns cent i uns 120 metres quadrats- i restes de peces que s’hi ha anat trobant al llarg de les darreres campanyes d’excavació fan pensar que a Salou hi havia aristòcrates de l’època. Les característiques del jaciment de la Cella són «especials». Aquestes visites poden suposar un punt d’inflexió a la zona, per conèixer la seva història i que pot ser, aviat, un atractiu turístic. La intenció del consistori és incorporar el jaciment al traçat de camí de ronda i amb els búnquers, pròxims a la zona.

 

Informació i reserves: www.iberapt.com