La ciutadania podrà visitar l’Anella Mediterrània

La 4a etapa de La Vuelta finalitzarà aquest dimarts al recinte que estarà obert a tothom per primer cop

Per . Actualitzat el

L’Anella Mediterrània, a Campclar, epicentre dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018, acollirà demà 22 d’agost a la tarda l’arribada de la caravana ciclista de La Vuelta, en una etapa que es calcula que serà seguida per televisió per 1,5 milions de persones i retransmesa per prop de 140 televisions d’arreu del món.

Serà la primera vegada que l’Anella Mediterrània estarà oberta perquè pugui ser visitada per a tothom qui ho desitgi. Els visitants podran comprovar de primera mà la urbanització d’un terreny de 28 hectàrees enmig dels barris de Ponent i veure des de fora l’abast de les remodelacions al Complex Esportiu de Campclar i l’estadi d’atletisme, així com la construcció del nou Palau d’Esports. El centre poliesportiu es completarà els propers mesos amb la remodelació del velòdrom i la construcció de la piscina de 50 metres. El recinte de l’Anella obrirà al públic a partir de les 15 h, aproximadament.

L’arribada de l’etapa, que sortirà d’Escaldes-Engordany, està prevista entre les 17.27 h i les 17.54 h, segons els diferents horaris previstos per l’organització. Des del migdia estarà ubicat al camp de rugbi de l’Anella Mediterrània el Parque Vuelta, amb activitats lúdiques i festives proposades pels patrocinadors i col·laboradors de la cursa ciclista.

A partir de les 15.30 h (recollida de dorsals i material des d’una hora abans), tindrà lloc la sortida de La Vuelta Júnior Cofidis, on prendran part una vuitantena d’infants de 8 a 12 anys de les escoles de la ciutat. Els joves participants cobriran un breu recorregut que sortirà del carrer Riu Ciurana i arribaran a la mateixa línia de meta que els ciclistes professionals. Aquesta petita cursa serà el punt i final del projecte Aula Ciclista Cofidis, amb el qual durant l’últim trimestre del curs passat a deu escoles de la ciutat es van realitzar xerrades de seguretat vial i de ciclisme de competició, a més d’una petita sessió pràctica.

Restriccions de trànsit al llarg del recorregut
El pas dels ciclistes comportarà diferents afectacions al trànsit. D’aquesta manera, durant tot el dia estarà prohibit l’estacionament al carrer Coure del polígon Riu Clar, a l’avinguda Andorra i els carrers riu Segre i Riu Ciurana.
El recorregut que seguiran els ciclistes al seu pas per la ciutat és el següent:
· Constantí TV-7211.
· Polígon Industrial Riu Clar – carrer Coure.
· Pas superior A-27 Rotonda Autopista.
· Accés a la N-240.
· Av. del Principat d’ Andorra, plaça Tàrraco per la dreta. Av. De Roma, N-340a. Rotonda Autolica dreta cap a T-11, plaça Europa per la esquerra. T-11. Pas inferior.
· Rotonda gir a la dreta sentit a carrer Bloc Francolí (és la rotonda de l’Autolica cap a la plaça d’Europa i T-11).
· Rotonda esquerra T-11.
· Cruïlla rotonda esquerra. carrer Riu Segre.
· Gir dreta al carrer Riu Ciurana.
· Cruïlla rotonda. Es pren en sentit contrari, gir a la dreta i recta de meta.
· Tarragona. Anella Mediterrània 2018. Meta.

Tot plegat farà que des de les 7 h, amb el muntatge del dispositiu de la línia de meta, es produeixin restriccions de trànsit als carrers riu Segre, riu Ciurana i voltants. Progressivament les afectacions arribaran també a la T-11. I entre les 16 i les 18 h, segons les aglomeracions de públic i l’horari real de la cursa, es produiran talls importants de trànsit en el recorregut i els seus voltants.

L’Ajuntament de Tarragona recomana a la ciutadania que vulgui desplaçar-se a l’Anella Mediterrània per viure en directe l’arribada que es desplaci en transport públic. Les parades més properes a l’Anella Mediterrània seran demà:
· Línia 6 – Segre
· Línia 54 – Tarradellas i La Salle
· Línia 3 – Tarradellas
· Línia 30 – Carretera València 214  i Carretera València 224

El pas de La Vuelta també comportarà que, des de les 16 fins a les 18 h, l’Empresa Municipal de Transports (EMT) realitzi recorreguts alternatius a la gran majoria de línies. Aquests canvis no afectaran les parades esmentades anteriorment però sí que poden implicar els recorreguts per arribar-hi. Podeu veure’n el detall a la seva pàgina web de l’EMT. Per a les persones que prefereixin desplaçar-se amb el vehicle particular, la millor alternativa per aparcar és l’estacionament de Bonavista, on els diumenges s’ubica el Mercadet.