Més de 8.500 joves participen en l’Estiu TarragonaJove

L’espai jove Kesse, La Palmera i altres espais tarragonajove han acollit més de 100 actes i activitats

Per . Actualitzat el

Des del passat 30 de juny, quan va arrancar la campanya Estiu Tarragonajove, els espais joves municipals han reunit més de 8.500 joves que han participat en alguna de les propostes programades. La programació jove comptava amb 65 activitats lúdiques i formatives i 2.600 places dedicades a una gran diversitat de propostes i s’ha elaborat amb el suport de 35 entitats i col·lectius. Cal afegir a la campanya d’estiu tarragonajove els 40 tallers, actes i espectacles realitzats a l’espai jove la Palmera.

Les activitats amb més volum d’assistència i acceptació han estat els casals setmanals de teatre, circ, creativitat, cinema, escriptura i robòtica; les sessions esportives d’iniciació al quidditch i combo vela; la sèrie enigmàtica ‘els irregular’s de pilon’s street’; el monogràfic d’humor i teatre impartit per David Verdaguer; el cicle ‘caixa d’eines’ amb sessions d’imaginació, concentració i motivació; i les tècniques d’estudi i aprenentatge. Per sobre de tota l’oferta, cal destacar l’acte d’obertura del programa d’estiu que va convocar a més de 250 joves a la Tarraco Zombie Experience el divendres 30 de juny, als jardins del Camp de Mart. Aquesta és una mostra més d’activitats i són la constatació real de la demanda existent de propostes formatives que millorin el desenvolupament personal i social i permetin espais de creació i expressió.

La franja d’edat que més ha participat a l’Estiu Tarragonajove ha estat la compresa entre els 12 i els 17 anys, amb un 75% de l’ocupació de les places. És doncs la primera etapa de la joventut la què ha accedit més a les activitats d’estiu. Aquest fet demostra la necessitat de treballar coordinadament amb les entitats, col·lectius i institucions per confiar recursos de suport, acompanyament i assessorament en les primeres fases de creixement personal. Pel que fa a les entitats promotores i cogestores de les activitats ofertes, es valora molt positivament la tasca compartida a l’hora de programar accions i iniciatives lúdico-formatives tant pel seu caràcter innovador com per la recerca de nous formats i alternatives de lleure educatiu. Finalment, 45 entitats, col·lectius i grups de joves han sumat els seus coneixements, habilitats i energies.

L’ESTIU TARRAGONAJOVE també ha contribuït en el suport i acompanyament a molts dels promotors i iniciatives joves, oferint assessorament per explorar les dimensions formatives de les seves propostes i, en algun dels casos, afavorint l’aparició de models de cogestió i vies d’autofinançament en la recaptació de les matrícules i quotes d’inscripció. Fins i tot, l’experiència i el procés de participar al cicle d’estiu d’activitats com a formadors joves, ha permès aportar eines i recursos per la construcció emprenedora de les mateixes propostes.

Els espais d’acció freqüentats durant aquest estiu han estat l’Espai Jove Kesse, l’Espai Jove La Palmera, la platja Llarga, la Part Alta, el Centre Cívic de Sant Salvador, Mercat de Bonavista, Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau, la Torreforta, els jardins del Camp de Mart, la Rambla Nova, plaça de l’Església de Sant Salvador, Carrer comte, Riu Francolí, l’estació de tren i Parc del Francolí. La campanya finalitza aquest dissabte 12 d’agost amb el curs d’instagram, fotografia d’impacte impartit per la comunitat ‘igers tgna’ i en el marc de la Imaginada