La Creu Roja realitza un simulacre de salvament a la platja Llarga de Roda de Berà

L’exercici ha estat una simulació amb quatre víctimes, tres de les quals feia dos dies que anaven a la deriva

Per . Actualitzat el

Un any més la platja Llarga ha estat l’escenari escollit per l’equip de prevenció, vigilància, salvament i socorrisme de Creu Roja de Roda de Berà per realitzar el seu simulacre de salvament marítim, una cita que efectuen cada estiu i que els ajuda a enfrontar-se a diferents situacions que es poden trobar en el dia a dia.

A més a més, aquesta activitat, que té molta repercussió entre els banyistes que es troben a la platja, serveix per posar en pràctica tots els seus coneixements i d’entrenament per mantenir-se alerta.

Enguany la simulació ha estat amb quatre víctimes, totes quatre conscients, però una d’elles en estat greu de deshidratació i una saturació d’oxigen molt baixa. La primera, a la mateixa sorra, per una possible fractura del turmell, ha estat atesa per dos dels membres de Creu Roja i traslladada a l’hospital més pròxim.

També s’ha simulat una situació de rescat d’una barca que feia dos dies que anava a la deriva amb tres víctimes a dins. Després de fer una crida de socors mitjançant una bengala, el personal de vigilància, salvament i socorrisme, han actuat amb diligència per tal de treure les víctimes de l’aigua.

El simulacre ha estat narrat en castellà i en anglès per Pol de Andrés per poder seguir els passos que els professionals anaven donant en tot moment.

 

 

L’equip de Creu Roja a Roda de Berà

Les tasques de prevenció, vigilància, salvament i socorrisme a les platges de Roda de Berà són efectuades per un equip professional de Creu Roja format per setze socorristes titulats, dos més que l’any passat. Porten a terme serveis vinculats a les activitats de platja segons els protocols establerts, com l’ajuda als discapacitats o a les persones amb mobilitat reduïda a través de la cadira amfíbia, perquè puguin gaudir del bany còmodament.

Compten amb una ambulància de suport vital bàsic equipada amb tot l’imprescindible per realitzar accions de trasllat i evacuació dels usuaris de les platges; quatre desfibril·ladors portàtils, tres cadires amfíbies ubicades als llocs centrals de socors, una moto aquàtica de rescat, dues embarcacions i un caiac.

Creu Roja ofereix el servei de vigilància, control i primers auxilis amb una hora més de servei des de fa tres anys, de dilluns a diumenge de deu del matí fins a les set de la tarda, de forma ininterrompuda a totes les platges.