Diversos elements del Seguici passen pel taller abans de les festes

Posada a punt per començar el cicle festiu de Sant Magí i Santa Tecla amb el màxim esplendor

Per . Actualitzat el

Cada any per les festes patronals de la ciutat, els elements del Seguici, especialment els del bestiari s’exposen a danys deguts a les inclemències meteorològiques o caigudes accidentals durant els actes itinerants.

Dues d’aquestes peces emblemàtiques de la festa -la Mulassa i el Lleó- van patir caigudes la passada edició de Santa Tecla. D’altra banda, el Ball de Turcs i Cavallets (1990) tenien malmesos els cascs i els escuts, per culpa de l’ús.

Les entitats afectades van contactar amb departament de Cultura de l’Ajuntament per veure com podien solucionar els desperfectes i se’ls va demanar un pressupost de restauració, per cada cas. «En total enguany s’han contractat 9.587 €, una xifra que està per sota del pressupostat i que ha servit per mantenir i millorar uns quants elements festius» afirma la consellera de Festes de l’Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria.

Lleó de Tarragona, AV Verge del Carme

El Lleó va patir una caiguda el passat 23 de setembre a l’anada a ofici de Santa Tecla, impactant contra el terra la part esquerra del cos. Això, va provocar rascades, pèrdues de volum i fissures que es van reparar. També es va netejar tota la bèstia i pintar les zones afectades.

A més, l’estructura actual de Lleó està feta de ferro, molt pesant. Tanmateix s’ha fet malbé tot el perímetre de la peça que és per on s’agafa l’element. Per això se substitueix l’estructura per una encara més lleugera i se situa una nova estructura perimetral.

Mulassa

La passada Santa Tecla i per culpa d’un fort impacte, les dues orelles de la Mulassa es van trencar pel punt d’unió amb el cap. Es va proposar reparar la part de les orelles perdudes pel cop i el sistema de fixació, repassar i pintar les parts esmentades.

A més, a causa de les obres de la Casa de la Festa, realitzades el passat desembre, el coll i el cap i el cabell de la Mulassa, presentaven taques de pintura blanca molt petites. S’ha netejat i repassat de pintura.

Turcs i cavallets, Esbart Santa Tecla

Tant els vuit cascos com els vuit escuts de Turcs i cavallets tenien malmeses les fixacions de pell així com cops, pèrdues de la capa pictòrica, ratllades, fissures, esquerdes, etc.

Els Nanos Nous i els Nanos Vells

A causa dels episodis meteorològics de les últimes festes i també pel seu ús aquests darrers anys, els nanos nous han patit un desgast causant un seguit de desperfectes. Per això, s’han restaurat íntegrament els sis caps (parelles de Nanos Pescadors, del Nàstic i Xiquets). Aquesta restauració ha inclòs la reparació d’elements com les ulleres del Nano del Nàstic o la pestanya del Nano Xiquet. També s’ha netejat tots els vestits tant dels Nanos Nous com dels Nanos Vells

Restauració Cucafera petita

La Cucafera petita tenia un fort cop a la boca, així com desperfectes al cabell i a la cara. S’ha substituït el cabell i s’ha reparat la barbeta, també s’han col·locat les pestanyes (part inferior i superior) i cabells a les orelles. S’ha restaurat íntegrament el forat de la boca.

Restauració i neteja sabates Magí de les Timbales i el patge

Les sabates del Magí de les Timbales i del patge i el mosso estaven malmeses per l’ús continuat i mai s’havia fet cap inversió.