Sílvia Bel, Jordi Boixaderas i Lluís Soler participen en el V Festival de Música Antiga de Poblet

El Monestir de Poblet serà escenari de tres concerts que se celebren aquest cap de setmana

Per . Actualitzat el

Aquest cap de setmana se celebra al Monestir de Poblet el V Festival Internacional de Música Antiga, sota la direcció artística del mestre Jordi Savall. Els concerts tindran lloc els dies 11, 12, 13 d’agost a les 21.30 h. L’actriu Sílvia Bel (divendres 11) i els actors Jordi Boixaderas i Lluís Soler (diumenge 13) estaran presents a l’edició d’enguany, com a recitadors dels textos que complementen els concerts del Festival.

No seran, però, les úniques personalitats de la Cultura que participaran en aquesta edició, ja que enguany s’incorpora com a novetat la celebració d’una taula rodona abans de cadascun dels espectacles, a les 20.00 h, a la qual es podrà accedir amb la mateixa entrada dels concerts fins a completar un aforament de 200 persones. En aquestes xerrades prèvies als concerts diferents experts reflexionaran entorn del contingut de cada programa. Així, el primer dia del Festival, Jordi Savall i representants de l’ONG Proactiva Open Arms, reflexionaran sobre la crisi dels refugiats que encara avui, busca respostes des de les institucions europees. El segon dia, dissabte, l’assagista i poeta Ramón Andrés i Jordi Savall parlaran de ‘Cultura i Societat; l’Esperit d’Europa’. Abans del concert sobre Erasme i Luter, el procurador general de l’orde del Cister i monjo de Poblet Lluc Torcal parlarà amb l’historiador Ricardo García Cárcel sobre la Reforma i la Contrareforma.

La programació del Festival posa l’accent en la música i l’humanisme com a nexes d’unió entre cultures i religions. És per això que en la presentació del programa de mà, l’abat de Poblet, Fra. Octavi Vilà, explica que «la història de la humanitat és un reguitzell de diàlegs fracassats que han acabat en guerres; no podem pas saber quants drames s’haurien pogut evitar, quantes vides s’haurien salvat, gràcies al diàleg». «Segurament el diàleg és l’eina més poderosa, i l’única veritablement útil per a l’enteniment i l’acord entre els éssers humans», afegeix.

Venda d’entrades:
https://poblet.koobin.com/