Una desena de treballadors milloren entorns naturals del Baix Penedès i el Tarragonès

Impulsats per la Diputació de Tarragona es desenvolupen a les deu comarques de la demarcació

Per . Actualitzat el

La Diputació de Tarragona, amb la col·laboració dels consells comarcals del Baix Penedès i del Tarragonès, impulsen aquest estiu la millora de diversos entorns naturals i urbans d’aquestes comarques a través dels Plans d’Ocupació Comarcals. Una desena de persones, seleccionades, contractades i dirigides per la Diputació de Tarragona, i que prèviament es trobaven en situació d’atur, treballen durant aquests mesos realitzant diverses tasques de millora i manteniment en ambdues comarques.

El Pla d’Ocupació Comarcal del Tarragonès ja ha permès desbrossar i condicionar camins i llits de riu, netejar el sotabosc, i realitzar poda d’arbres a Salomó, a Vespella de Gaià i a la Riera de Gaià. La majoria d’actuacions previstes pel Pla d’Ocupació Comarcal d’enguany a la comarca del Tarragonès tenen com a objectiu prevenir incendis en zones periurbanes. En els mesos vinents es realitzaran treballs similars als municipis de la Nou de Gaià i El Catllar.

Al Baix Penedès, el Pla d’Ocupació Comarcal ha permès desbrossar diversos camins i vies Banyeres del Penedès i treballar a Llorenç del Penedès amb la poda de moreres, la recollida de parterres, i la neteja de deixalleria, entre altres tasques. Pel que fa al municipi de Santa Oliva, l’equip d’operaris treballa aquests dies d’agost en el desbrossament i en la neteja de camins forestals i d’altres espais. Un cop s’enllesteixin aquests treballs, es faran tasques de neteja, pintura i desbrossament als municipis de Bellvei i l’Arboç.

L’objectiu dels Plans d’Ocupació Comarcals és dinamitzar el mercat laboral al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre. Enguany, aquests programes milloraran entorns naturals i urbans de 119 municipis de les deu comarques de la demarcació i proporcionaran feina a 50 persones durant sis mesos. La Diputació de Tarragona també ofereix als beneficiaris dels Plans d’Ocupació Comarcals formació per millorar les seves habilitats i per afavorir la posterior inserció al mercat laboral.

La Diputació de Tarragona destina aquest any un pressupost de 573.659,80 euros per als 10 Plans d’Ocupació Comarcals que es realitzen a tota la demarcació. Des que es van iniciar aquests plans, l’any 2013, la Diputació ha contractat 257 persones que es trobaven en situació d’atur i ha actuat en 94,21% dels municipis amb les tasques de millora que s’hi han realitzat.