La Canonja enfila la Festa Major d’estiu amb un cap de setmana ple d’actes

Començarà el dissabte 12 d’agost a la tarda amb el pregó a càrrec del president de la Diputació, Josep Poblet, els correfocs i la tronada

Per . Actualitzat el

La Canonja aposta pels actes més populars i tradicionals per la seva Festa Major d’estiu: correfocs, matinades, espectacles al carrer, havaneres…

El dissabte, 12 d’agost, el president de la Diputació i alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, encetarà les festes amb el pregó, que tindrà lloc a la sala noble del Castell de Masricart. Un cop finalitzat el pregó el grup de gegants i grallers de l’Orfeó Canongí i els diables de la Canonja aniran a l’encesa de la tronada que es farà a l’avinguda de les Garrigues. A continuació els correfocs, amb els Diables de la Canonja, Altafulla i Agramunt, ompliran de soroll, foc i ball els carrers del poble, per acabar a la remullada del Raval. A les 12 de la nit acabarem amb el ball de festa major de l’Orquestra Girasol i fi de festa amb discoteca jove.

El diumenge, 13 d’agost, continuen les celebracions amb la cercavila de Festa Major de bon matí, taller de circ i trapezi per a nens i nenes a càrrec de la companyia Passabarret a les 12 h a l’Avinguda Collblanc i al migdia la tradicional paella popular que cada any guanya més adeptes. A les 18 h, davant de l’ajuntament, tindrem la Diada Castellera amb la Jove dels Xiquets de Tarragona i la Colla Xiquets del Serrallo. Tot seguit, a les 20 h a la Plaça Ernest Lluch, espectacle familiar de teatre i circ i a les 12 de la nit ball amb l’Orquestra Welcome Band.

El dilluns, 14 d’agost, continua la festa amb l’Aquafest a la piscina del Poliesportiu Municipal. Una festa d’aigua i diversió per a nens i nenes de 3 a 12 anys. A les 18 h de la tarda a la Plaça de la O espectacle d’humor per a tots els públics a càrrec de la companyia Capitán Maravilla. A les 20 h del vespre, a la Plaça Catalunya, concert de Festa Major amb l’Orquestra la Principal de la Bisbal i a la nit ball i fi de festa amb discoteca jove.

El dimarts, 15 d’agost, dia de la Festa Major, ens despertaran les matinades a càrrec dels alumnes de l’escola de música de l’Orfeó Canongí, El Tecler de la Canonja i Tarragona i els Diables de la Canonja. Cap al migdia, l’anada a ofici, la processó i la ballada de sardanes amb la Cobla Cossetània i a la tarda, havaneres i rom cremat a la Plaça de la O.
Tot seguit, anada al Castell de Focs a càrrec de la colla petita dels diables de la Canonja i les colles infantils de Constantí i Reus.
El punt final a la Festa Major 2017 el posarà la pirotècnia de Altura, amb un espectacle de foc, llum i color a la zona de les Garrigues a les 23 h de la nit.

A més, el dissabte, 19 d’agost, tindrà lloc el campionat d’skate/scooter a les 6 de la tarda al skate park municipal.


Torna el “Vermut i pinxo”

Amb la festa major arriba la quarta edició del Vermut i Pintxo de la Canonja. La iniciativa, engegada per l’àrea de Festes de l’Ajuntament de la Canonja, compta amb la participació de diferents bars del poble i amb actuacions de música en directe. Tothom qui ho desitgi podrà gaudir d’un vermut i un pinxo per tan sols 1,5 €. Aquests vermuts musicals se celebraran els dissabtes i diumenges dels tres primers caps de setmana d’agost entre les 12 del migdia i les 15 h de la tarda.