Concentració a l’Hospital del Vendrell contra les agressions al personal sanitari

Trobada dels professionals a les portes del centre sanitari com a mostra de rebuig a una recent agressió física patida per un celador

Per . Actualitzat el

Professionals de l’Hospital del Vendrell s’han concentrat aquest matí a les portes del centre assistencial com a mostra de rebuig a la recent agressió rebuda per part d’un celador del servei d’urgències. La concentració ha estat convocada pel Comitè d’Empresa de l’Hospital del Vendrell amb el suport de la direcció del centre, que d’aquesta manera s’han sumat a la iniciativa dels treballadors i treballadores de l’hospital.

Des de la direcció de l’Hospital del Vendrell i la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla es lamenta que, malgrat els esforços que s’estan duent a terme en aquesta matèria a tots els nivells, encara es produeixen agressions físiques, verbals i psíquiques a professionals sanitaris d’arreu del país, ja siguin a hospitals o a l’atenció primària. És per aquest motiu que es fa una crida a la ciutadania i als professionals a treballar plegats per la bona convivència als centres sanitaris i s’insta l’administració a aplicar mesures que garanteixin la seguretat dels professionals sanitaris en l’exercici de la seva feina. Entre les mesures a prendre, en la línia de la reforma del Codi Penal de l’any 2015 amb la qual les agressions a metges són considerades atemptats contra l’autoritat pública, caldria ampliar aquesta protecció al conjunt dels professionals sanitari.

L’agressió que ha provocat aquesta concentració de rebuig va tenir lloc la matinada de dimecres passat al servei d’urgències de l’Hospital del Vendrell, quan un pacient que va arribar al servei acompanyat pel SEM i pels Mossos d’Esquadra va agredir físicament un celador mentre aquest estava atenent-lo.