La Xarxa Santa Tecla edita un vídeo amb exercicis per als pacients operats de pròtesi de genoll

La guia ajuda el pacient en el procés de recuperació a casa d’una manera amena i entenedora

Per . Actualitzat el

La intervenció de pròtesi de genoll és molt habitual actualment i implica una gran millora en la qualitat de vida de la persona, sobretot pel que fa al dolor, que després d’uns mesos, i en la major part dels casos, desapareix completament. Un cop intervingut, el pacient haurà de fer uns exercicis i tenir en compte algunes indicacions. Mentre està ingressat, la fisioterapeuta de planta li explica aquests exercicis i li dona instruccions de com caminar amb les crosses o com pujar escales. En alguns casos el pacient haurà de continuar la rehabilitació amb el suport d’un fisioterapeuta i amb els controls del metge rehabilitador, però en altres casos només serà necessària una mica de constància per part del pacient a casa seva. Per ajudar-lo en aquesta rutina, els fisioterapeutes i metges rehabilitadors de la Xarxa Santa Tecla han triat els exercicis adequats i han editat un vídeo al qual es pot accedir des de qualsevol dispositiu amb connexió a Internet. D’aquesta manera, entre la documentació que es lliura al pacient quan marxa del centre hospitalari hi ha l’enllaç al vídeo publicat a la web de la Xarxa de Santa Tecla (www.xarxatecla.cat).

Amb l’ajuda de pacients que fan de model, les imatges mostren en temps real, tots els exercicis que cal fer, de manera que es poden anar seguint sense dificultat. A més a més, la veu d’un locutor va donant indicacions senzilles del que s’ha de fer en tot moment.

El vídeo, elaborat pels professionals del servei de rehabilitació, és accessible des de qualsevol dispositiu amb Internet

Els exercicis comencen al llit amb el pacient estirat, després assegut en una cadira, alguns exercicis dret i també es donen indicacions de com caminar amb les crosses i com pujar i baixar escales, que acostuma a ser el que presenta més dificultat per al pacient intervingut de pròtesi de genoll. Al final de la filmació hi ha també tot un seguit de recomanacions que cal  seguir com ara posar-se gel a la zona intervinguda o el tipus de calçat més adequat per a una recuperació més segura.

Amb aquest vídeo, els professionals de la Xarxa Santa Tecla aprofiten l’accés, fins i tot de la gent gran, a les noves tecnologies per tal d’ajudar en el procés de recuperació d’una manera directa, amena i entenedora per als usuaris i el seu entorn familiar.