La platja de l’Arrabassada s’adapta per a persones amb mobilitat reduïda

Les millores converteixen l’Arrabassada en la platja més accessible de la ciutat

Per . Actualitzat el

La platja de l’Arrabassada compta des d’aquest estiu amb una nova zona de bany adaptada per a persones amb mobilitat reduïda.

La principal intervenció que s’ha realitzat ha estat la instal·lació a la part central de la platja d’una tarima de fusta de cinquanta-dos metres quadrats i dues pèrgoles per donar ombra de vint-i-set metres quadrats en total. Al mateix temps, s’ha senyalitzat i duplicat l’amplada de la passarel·la de la fusta que hi dóna accés.

Pel que fa als serveis, la platja compta des d’aquest estiu amb un lavabo adaptat i reservat a l’ús de persones amb mobilitat reduïda i també amb una dutxa amb banqueta. Ambdós estan instal·lats en la zona central de l’Arrabassada.

En aquesta mateixa zona s’han ampliat les places d’aparcament reservades, que han passat de tres a sis i que s’afegeixen a les quatre existents en altres punts de l’aparcament de la platja. I per facilitar l’ús del transport públic, la parada de bus de l’EMT compta amb una vorera ampliada i una rampa d’accés.

Aquestes millores s’afegeixen al servei de cadires i crosses amfíbies que realitza la Creu Roja i que facilita el bany a les persones amb mobilitat reduïda que també són ateses per personal qualificat de l’equip de salvament. Des de l’inici de temporada, s’han realitzat 164 serveis, 54 amb les crosses i la resta amb les cadires. En el mateix període de l’any passat, es van realitzar 101 assistències.

La consellera de Medi Ambient, Ivana Martínez, ha explicat que «aquesta intervenció integral està pensada per a que les persones amb mobilitat reduïda puguin gaudir plenament de la platja». I ha afegit: «en els darrers anys des de l’Ajuntament, juntament amb la Creu Roja, hem anat introduint serveis i millores per facilitar l’accés de tothom a les platges, aquest estiu hem apostat per realitzar una sèrie de millores que converteixen la platja de l’Arrabassada en la més accessible de la ciutat i de la Costa Daurada». El president de Creu Roja, Ramon Grau, ha destacat la bona acollida de les mesures implantades en aquestes primeres setmanes en funcionament.