«El CRT prioritzarà la contractació de gent de Salou i del territori»

Entrevistem Pere Granados, alcalde de Salou

Per . Actualitzat el

Estem en plena temporada alta i és obligat entrevistar l’alcalde del municipi més turístic de les nostres comarques. Pere Granados, batlle de Salou, confirma les bones dades d’ocupació d’aquest estiu de 2017 i es mostra il·lusionat amb el gran projecte de futur del municipi, el desenvolupament del CRT, que veurà la llum de la mà de l’operador nord-americà Hard Rock International.

Sembla que per fi s’ha desencallat el projecte del CRT…
En fem una valoració molt positiva perquè ha estat un camí de més de 5 anys. Després de totes les dificultats, ha passat el millor que ens podia passar, que un operador de prestigi com Hard Rock, que no és un fons inversor dedicat a l’especulació, hagi estat el que ha apostat per la Costa Daurada. Parlem d’una marca potent a nivell  mundial que, juntament amb PortAventura i FerrariLand, donarà una classificació encara més singular a Salou, Vila-seca i el conjunt de les nostres comarques. El que es fa aquí és un «concentrat turístic integral», que va molt més enllà de la construcció d’un hotel. Per a Hard Rock, el complex del CRT esdevindrà el seu referent a escala mundial, ja que, a banda d’hotels, hi haurà centres de convencions, un auditori amb capacitat per a 15.000 persones i un gran centre comercial únic i molt potent.

L’impacte econòmic a Salou serà realment tan important com diuen?
Hi ha un impacte directe a través dels impostos i les taxes que revertiran en més pressupost municipal per a serveis a la ciutadania. Però el més important és que la construcció de CRT crearà milers de llocs de treball i el compromís de l’administració és que es prioritzarà la contractació de persones i d’empreses sota el criteri de la proximitat. Pensi que, només en la primera fase, s’invertiran uns 600 milions d’euros. A més a més, hi ha l’impacte a través de l’activitat turística que generarà. Quanta gent decidirà venir a la Costa Daurada un cop tot el CRT estigui desenvolupat? Tot plegat serà un pol d’atracció que generarà riquesa a les persones de la Costa Daurada, a les empreses i també a molts proveïdors més allunyats que podran exportar el seu producte a visitants d’arreu del món sense necessitat de marxa de l’estranger.

El veig molt optimista.
És que, a banda de l’impacte econòmic, el desenvolupament del projecte de Hard Rock vindrà acompanyat de grans millores en serveis i infraestructures per al municipi. Més enllà del complex turístic, l’administració pública ha de fer les inversions necessàries per garantir els accessos i els serveis necessaris perquè tot funcioni amb garanties i seguretat. Salou experimentarà una millora important en els seus accessos i, a l’entorn de la plaça d’Europa, tindrem una de les avingudes urbanes més importants de la Mediterrània.

Està preparat el municipi per créixer demogràficament?
Ho tenim previst. Segurament Salou creixerà per sobre dels 35.000 habitants (ara n’hi ha 26.500) un cop tot això estigui en marxa, però no volem un creixement desmesurat perquè prioritzem la qualitat de vida per a la ciutadania. Un creixement de 10.000 habitants és possible mantenint i fins i tot millorant les actuals condicions del municipi.

Quan espera que comencin les obres de Hard Rock?
Com a molt tard a finals de 2018. Anar més enllà seria endarrerir massa el projecte.

Com va la temporada turística del 2017?
Els professionals del sector,  allotjaments i comerços, ens transmeten optimisme. Es nota un increment en el nombre de visitants que ja va ser evident en època de Setmana Santa. La previsió per aquest mes d’agost és bona i tindrem una temporada alta excel·lent.

 

«A banda de l’impacte econòmic, el projecte de Hard Rock vindrà acompanyat de grans millores en serveis i accessos al municipi»