Soc jove i busco feina

El repte d’incorporar-se al mercat laboral per primera vegada

Per . Actualitzat el

Incorporar-se per primera vegada al mercat laboral no és una tasca fàcil. La gent jove d’ara, tot i que té més formació acadèmica que les generacions anteriors, no pot aportar experiència professional i, moltes vegades, a més a més, es debat en els dubtes lògics al voltant de l’elecció del sector en el qual vol començar a treballar. Per tal de conduir els joves en el descobriment de la seva vocació i per ajudar-los a trobar feina, la Cambra de Comerç de Tarragona ha organitzat per primera vegada una fira ocupacional en la qual ha posat en contacte directe els joves amb algunes de les empreses més importants del territori. L’experiència ha estat un èxit. Uns seixanta joves, després de fer uns cursos a la Cambra de Comerç durant els darrers mesos, van prendre part de la iniciativa que va comptar amb la participació de Mercadona, PortAventura, Leroy Merlin, Decathlon, Elix Polímers, El Corte Inglés i Primark.

 

 

Leroy Merlin, Primark, Decthalon o Mercadona, totes elles empreses amb molta contractació juvenil, situen l’actitud com a factor determinant a l’hora de reclutar nous empleats

 

Fer un curriculum vitae correctament o preparar bé una entrevista de feina no és cosa fàcil, sobretot si ningú no t’ho ha ensenyat mai i és la primera vegada que ho fas. «Quan estudies això no t’ho expliquen», diu una jove assistent a la Fira de l’Ocupació. La Cambra de Comerç, a través de diversos cursos impulsats dins del Programa de Garantia Juvenil amb fons europeus, fa mesos que prepara aquests joves per fer el salt al mercat laboral. «Primer aprenen a descobrir la seva vocació i a descartar allò que no va amb ells, cosa que no sempre és fàcil davant de la gran oferta formativa i d’un mercat laboral tan ampli», diu Daniel Martin, gerent de la Cambra de Comerç. «Primer fan uns cursos comuns on se’ls ensenya a preparar un bon currículum, a preparar-se per a una entrevista presencial, a mostrar aquelles actituds que més valoren les empreses a l’hora d’escollir els seus nous empleats. Després hi ha cursos especialitzats depenent de l’interès de cada jove. Aquí, a la fira, tenen la possibilitat de parlar directament amb àrees de recursos humans de companyies que regularment seleccionen personal jove per als seus centres de treball del territori», afegeix el responsable de la Cambra. Ens comenta que entre el jovent assistent hi ha de tot. Des de nois que no han pogut o no han volgut estudiar fins a persones que han fet tot una carrera universitària i que ara tenen dificultats per trobar feina. A banda d’assessorar-los en trobar sortides laborals, des de la Cambra se’ls informa també sobre les vies alternatives de l’autocupació i l’emprenedoria per començar a treballar.

Després de tot un matí de sessions de 30 minuts amb les empreses, de xerrades i de tallers pràctics, parlem amb un grup de quatre joves perquè ens expliquin les seves sensacions. Són els quatre que apareixen a la portada d’aquest setmanari i, en general, es mostren molt satisfets amb l’experiència. En Mohamed Chaioua assegura que «la gent jove té moltes idees al cap i de vegades és difícil focalitzar un objectiu. Jo vull ser mecànic i vull treballar en algun àmbit relacionat, com ara ser mosso de magatzem». Ángela Ballén, llicenciada en Periodisme, diu que «encara no tinc clar què vull fer. Soc periodista i tinc postgrau en màrqueting digital, però m’està costant molt trobar feina que no sigui d’estudiant en pràctiques». Samira Corujo té només 17 anys. «El que tinc clar és que vull una feina en què pugui estar en contacte amb la gent. A la Cambra he pogut aprofundir en els temes de relacions socials després d’haver estudiat ciències al batxillerat».

Jusef Ben Azza, que aspira a ser mosso de magatzem com a primera feina després d’haver cursat un grau de carrosseria, conclou que «avui hem vist que les empreses, per sobre de la formació que puguis tenir,  valoren sobretot que siguis capaç de treballar amb seriositat i que mostris una bona actitud i predisposició». Tots ells asseguren que els agradaria treballar en alguna de les empreses que han conegut a la fira. Doncs molta sort a tots i a totes.

 

 

«Aprenen a descobrir la seva vocació professional i alhora es preparen per accedir al mercat laboral»

Daniel Martin, gerent de la Cambra de Comerç de Tarragona

 

 

 

JAUME RAVÉS, cap de RH a LEROY MERLIN Tarragona

En Jaume Ravés és el responsable de Recursos Humans de la botiga de Leroy Merlin a Tarragona, que compta amb uns 190 empleats. Parlem amb ell sobre la participació de la seva empresa a la primera fira de l’ocupació juvenil.

Com valores trobades com aquesta?
És molt positiva, ja que es dona l’oportunitat de connectar l’empresa amb el jovent. A través de les experiències de les empreses i de la gent que està treballant s’anima i es mostra el camí als joves que fa temps que busquen incorporar-se al mercat laboral.

Què busca Leroy Merlin en aquestes fires?
Primer, donar-nos a conèixer com a companyia i les possibilitats de carrera professional que oferim. Nosaltres sempre busquem treballadors, especialment en l’època d’estiu. I sobretot busquem persones que tinguin ganes de treballar. Pots tenir un bon currículum, estudis i experiència, però si no tens ganes de treballar i ho demostres, no ens serveixes. Sembla cru, però és el que busquen les empreses. Gent compromesa, amb empenta i amb ganes de fer carrera a la companyia.

Aquesta bona predisposició és especialment important si parlem de la gent jove?
No només per als joves. Quan fem una entrevista a una persona, tant si té 20 anys com 50, sempre li exigim aquestes ganes de treballar. A Leroy Merlin tenim persones de totes les edats perquè requerim professionals per cobrir llocs de treball molt diversos i amb diferents graus d’expertesa. El més important, repeteixo, és la predisposició a fer carrera. A Leroy Merlin tenim un programa per a nous empleats perquè en el termini de tres anys, complint uns objectius i una trajectòria dins d’una botiga, aquesta persona pugui formar part del comitè de direcció de l’establiment.