Tarragona podria esdevenir municipi turístic

Aquesta mesura permetria ampliar horaris comercials

Per . Actualitzat el

El darrer ple municipal ha aprovat una moció proposada per Ciutadans demanant que Tarragona fos declarada municipi turístic, és a dir, que tingués la mateixa categoria que localitats com Salou i que, entre d’altres coses, es puguin ampliar els horaris comercials.

Entre els acords —subscrits amb el suport del PP, PSC, Units per Avançar i el PDECat— hi ha el «d’estudiar la creació d’una borsa de treball, a través del TGN Impulsa, per tal de donar cobertura de personal als petits comerços durant els dies de més activitat comercial així com la promoció econòmica i comercial a través de campanyes de foment del comerç a la ciutat».

Les portaveus dels grups contarris,  Arga Sentís (ICV-EUiA) i Mònica Alabart (ERC), han destacat que si això s’arribés a desenvolupar, s’incentivaria la precarietat laboral perquè obligaria a treballar les persones del sector serveis també els dies festius. Els impulsors de la moció i de la regidora de Turisme, Inmaculada Rodríguez (PP) han destacat que ara només s’iniciarien els tràmits i les negociacions amb el sector, i que potser no es declararia com a municipi turístic tota la ciutat sinó que s’optaria per acotar-ho a la Zona d’Acolliment de Creueristes (ZAC).