Encara ens queden platges verges

Ecologistes en Acció premia Tarragona, Creixell, Torredembarra i Altafulla per la conservació d’algunes de les seves platges

Per . Actualitzat el

Un any més Ecologistes en Acció ha volgut premiar aquells municipis de la demarcació que treballen per la conservació natural de les seves platges. En un acte celebrat la setmana passada a l’Ajuntament d’Altafulla, l’entitat ecologista va premiar fins a onze poblacions del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, entre els quals es troben Tarragona, Torredembarra, Creixell i Altafulla a la comarca del Tarragonès. No hi ha cap població, però, de la franja costanera del Baix Penedès.   Segons el grup ecologista, les platges verges de la demarcació són a l’Ametlla de Mar (platges del Torrent del Pi, Santes Creus, l’Estany Podrit, l’Illot, Port Olivet, Cala de la Llenya i Caleta del Cap de l’Àliga), a Tarragona (platja de Cala Jovera), a Deltebre (platges de La Bassa de l’Arena, la Marquesa i la Punta del Fangar), a Alcanar (platges de Timbes de Sòl de Riu i Aiguamoll de Sòl de Riu), a l’Ampolla (platja de Cala Maria i la platja dels Capellans), a Creixell (platja del Gorg), a Torredembarra (platja dels Muntanyans, a Altafulla (guardó per la platja del Canyadell compartit amb Torredembarra), a Sant Carles de la Ràpita (platja del Trabucador), a Amposta (platja dels Eucaliptus) i a Sant Jaume d’Enveja (platja del Serrallo). A banda del reconeixement a les platges, en aquesta edició de Platges Verges 2017 Ecologistes en Acció ha volgut premiar Greenpece-Tarragona i l’Ebre per la seva campanya a les platges del litoral de Tarragona i L’Ebre «No als plàstics» que contribueix a combatre els perjudicis ambientals que aquest material ocasiona en la flora i fauna marina.  Representants d’Ecologistes en Acció de Tarragona i l’Ebre han manifestat la necessitat de seguir amb platges verges com a eina de preservació dels llocs més verges del litoral fins que no hi hagi per part de l’Administració catalana un reconeixement a aquest tipus de platges objecte d’aquests guardons.  Els premis busquen valorar i felicitar des del punt de vista ecològic i de preservació del Medi,els esforços de municipis i entitats per mantenir  les platges dels seus termes municipals lluny de la massificació i alteració, tant urbanística com humana, del seu entorn natural.

La gran majoria de platges que preserven el seu entorn natural estan a les Terres de l’Ebre