Interior autoritza finalment la protesta contra el peatge de la C-32

Es podrà tallar l’accès de Cubelles, de sortida, no la calçada central

Per . Actualitzat el

El departament d’Interior de la Generalitat ha autoritzat finalment les protestes convocades per a aquest divendres 28 de juliol i per al pròxim 11 d’agost a l’autopista C-32. No es podrà tallar la calçada central, a la zona del peatge de Cubelles, però sí el vial de sortida, direcció sud, també a Cubelles, i durant 30 minuts (de 20 a 20.30 h). Els organitzadors han acceptat aquesta alternativa.

La Coordinadora Calafell, junt amb la Plataforma per la Mobilitat de Cubelles i la Coordinadora Vilanova, feia setmanes que negociava amb Trànsit i els Mossos d’Esquadra aquesta mobilització. Després d’un periple burocràtic, Interior va denegar el permís ahir dimecres al migdia. Però una nova petició d’avui mateix ha desencallat la situació, amb l’acord per canviar el punt exacte de la protesta.

Així doncs, els organitzadors han convocat a les 20 hores d’aquest divendres, a l’accés de l’autopista de Cubelles, a tothom qui vulgui participar en la protesta. El tall es farà al carril de sortida, sense envair el carril d’entrada, i sempre darrere de les barreres del peatge. Els organitzadors recomanen a tothom que respectin aquestes indicacions, així com les que donin els Mossos d’Esquadra per preservar la seguretat de tothom, també la dels mateixos manifestants.

Les entitats convocants volen denunciar de nou el col·lapse en què es troba la C-31, que travessa pel mig dels municipis, i reclamen a la Generalitat que adopti mesures que afavoreixin l’ús de l’autopista. Recorden que, mentre la C-32 està pràcticament buida per un dels peatges més cars d’Europa, la carretera suporta un trànsit de més de 25.000 vehicles diaris. Una situació que, a més, ha disparat el nombre d’accidents a la C-31. Les converses amb la Generalitat per aixecar les barreres es troben en un punt mort i d’aquí la reiteració de les protestes.