Gaudir del lloc on vivim

Per . Actualitzat el

L’enquesta de Condicions de Vida a Catalunya 2016 deixa clar que moltes famílies tarragonines, per molt que des dels alts estaments es parli de recuperació econòmica, no podran marxar de vacances. Hauran de passar l’estiu a casa i gestionar el temps de descans de la millor manera possible i, com al llarg de tot l’any, amb un ull posat a la butxaca. Malgrat aquesta situació de poques alegries, que cal confiar que de mica en mica anirà millorant, els habitants de les comarques de Tarragona ho tenim tot a la mà per gaudir d’unes esplèndides vacances d’estiu sense haver de fer grans dispendis. Tenim les millors platges de la Mediterrània, que són d’accés gratuït, tenim zones rurals i espais naturals dignes de ser visitats en família i gaudim d’un clima pel qual turistes d’arreu del món fan milers de quilòmetres any rere any. Es poden fer infinitats d’excursions d’un sol dia a pocs quilòmetres de casa, algunes realment sorprenents. Si la gent de fora paga i fa l’esforç per gaudir de les nostres contrades, per què no aprenem nosaltres a gaudir-ne també? A l’estiu, a més a més, cal afegir la infinitat de festes majors que se celebren als nostres municipis, siguin grans o petits. Totes amb trets característics i que conviden a descobrir la singularitat dels diferents pobles i ciutats que conformen el nostre ric territori, la nostra cultura i la nostra manera de viure. Escapar-se un dia al Vendrell per les Festes de Santa Anna o visitar la Pobla de Mafumet, Salou o Vila-seca són opcions interessants i ben diverses a l’abast de les butxaques de totes les famílies. Independentment de la situació econòmica de cadascú, paga la pena gaudir del lloc on vivim.