Escena Altafulla porta artistes de primer nivell al territori

La popular pallassa Pepa Plana obrirà el cicle el divendres 28 a la Vil·la romana dels Munts

Per . Actualitzat el

La popular pallassa Pepa Plana obrirà el cicle Escena Altafulla el divendres 28 a la Vil·la romana dels Munts. Serà la primera d’un total de cinc representacions que van des del teatre, la dansa i la poesia, i que també tindran lloc a la plaça Consolat de Mar i Parc Voramar. La popular pallassa Pepa Plana i l’actor Lluís Soler seran els caps de cartell del cicle Escena Altafulla, que comença aquest divendres a la Vil·la romana dels Munts.

El cicle, organitzat per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altafulla, amb la col·laboració del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT), es va estrenar el passat estiu, i enguany repetirà escenaris els dies 28, 29 i 30 de juliol. En aquesta nova edició, es faran un total de cinc representacions de teatre, dansa i poesia. La regidora de Cultura, Montse Castellarnau, destaca l’aposta ferma de l’Ajuntament per «donar a conèixer el valor patrimonial d’Altafulla, moltes vegades desconegut per la ciutadania, i al mateix temps, apropar el teatre al poble» i subratlla els «preus populars» de tres dels espectacles, ja que dos tenen l’entrada lliure, d’un programa amb una «qualitat artística excel·lent», amb artistes de gran prestigi com Pepa Plana o Lluís Soler.

Programa

La programació donarà el tret de sortida aquest divendres 28, a les 22 hores a la Vil·la romana dels Munts, amb l’espectacle L’atzar, de la pallassa Pepa Plana; seguirà el dissabte 29, a les 20 hores a la plaça Consolat de Mar, amb la Companyia La Maduixa, que presenta Mulïer (dansa sobre xanques); i a les 22 hores, als Munts, l’actor Lluís Soler presentarà el recital El compte Arnau. El darrer dia, diumenge 30, serà el torn de la Companyia Le Puant, que presentarà l’espectacle familiar Tot sol i núvol, al Parc Voramar, i el cicle acabarà als Munts, a les 22 hores, amb la interpretació de Ricard Farré i Enric Cambray, Les dones sàvies.

La directora artística, Anna Estrada, ha agraït l’aposta per la cultura tant de l’Ajuntament com del museu «en un moment en què les paraules i els fets no acompanyen, i en el cas d’Altafulla, sí que ho fan». Estrada ha qualificat el programa «de primer nivell» amb artistes de caràcter internacional, i en aquest sentit, ha agraït especialment a l’Ajuntament per l’aposta i l’esforç per aquesta programació «per fer-la arribar a tots els públics a preus populars».

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha posat èmfasi a «l’entrada en escena d’Altafulla amb teatre de qualitat». D’aquesta manera, Alonso ha avançat que «la voluntat sempre ha estat d’obrir les portes del valor patrimonial d’Altafulla a la ciutadania i fer-ho amb espectacles també de l’escena tradicional i contemporània».

Les obres de teatre al carrer seran d’entrada lliure, mentre que les dels Munts tindran una entrada de 15 €. També hi haurà abonaments; per dos espectacles, 25€, i per a tres, 30€. Les entrades es poden adquirir a l’Oficina de Turisme de la plaça dels Vents; a www.tarracoticket.cat, als tòtems Infotactile de plaça dels Vents i plaça del Pou, i el mateix dia a taquilla a partir de les 21 hores.