Ceràmica d’arreu del món

El Vendrell acull la IX Biennal Internacional de Ceràmica

Per . Actualitzat el

El Jurat de la IX Biennal Internacional de Ceràmica ja ha fet el veredicte dels artistes que exposaran la seva obra en la mostra d’enguany, que es podrà gaudir a partir del divendres 29 de setembre a la Sala Portal del Pardo (el Vendrell). En total, s’hi han presentat 206 obres de 103 ceramistes d’arreu del món.

La major part dels participants són de l’Estat espanyol, França i Argentina, però també hi ha hagut participació d’Alemanya, Àustria, Bèlgica, Brasil, Canadà, Xile, Corea del Sud, Croàcia, Egipte, Eslovènia, Estats Units, Grècia, Holanda, Hongria, Índia, Israel, Itàlia, Japó, Mèxic, Polònia, Portugal, Regne Unit, Romania, Rússia, Sud-àfrica, Taiwan i Turquia.

Els ceramistes seleccionats pel jurat han estat Karin Stegmaier, de Griesheim-sur-Souffel (França); Daisuke Yamagishi, de Toyota (Japó); Karima Duchamp, de Mulhouse (França); Silvia Granata, de Savignano sul Rubicone (Itàlia); Isabel Lafaro, de Madrid (Espanya); Rachel Grimshaw, de Wigan (Regne Unit); Lourdes Riera, de Saragossa (Espanya); Roser Oter, de Santa Oliva (Tarragona); Dorothée Loriquet, de Gennevilliers (França); Brigitte Arbelot, d’Uccle (Bèlgica); Pablo Ponce, d’Amsterdam (Holanda); Martin McWilliam, de Hatten (Alemanya); Agata Marcinkowska, de Malczyce (Polònia); Roger Coll, de Vic (Barcelona), i Francisca García, de Paiporta (València).

El dia de la inauguració de l’exposició, el Jurat donarà a conèixer els guanyadors de la IX Biennal Internacional de Ceràmica. Els tres premiats d’aquesta edició de la Biennal s’emportaran els següents premis: el primer premi, 4.000 €; el segon premi, 2.500 €, i el tercer premi, 1.000 €. A més, tots tres guanyadors compartiran una exposició conjunta (l’octubre del 2018), amb l’edició d’un catàleg que inclourà fotografies de les obres que s’exposaran, realitzades per un fotògraf professional, i un text de cada artista.