Tarragonins a bord

Dues parelles ens ofereixen opinions molt diferents sobre el seu viatge al creuer ‘Costa neoRiviera’ amb línia regular des de Tarragona

Per . Actualitzat el

La línia regular de Costa Cruceros a Tarragona es va posar en marxa a principis de juny. Es calcula que, aquest estiu uns 25.000 passatgers sortiran des de Tarragona a bord d’un dels creuers de la naviliera italiana. A hores d’ara ja s’han dut a terme 7 de les 17 sortides previstes per enguany. Més de 4.700 passatgers ja han fet ús d’aquest nou servei, entre els quals, com no podia ser d’una altra manera, també hi ha tarragonins i tarragonines.

La Belén Riola i el seu marit són uns autèntics experts en això d’anar de creuers. En porten 21 i n’han fet de totes les mides i condicions. Quan li preguntem pel de Costa neoRiviera ens diu que «és molt més familiar i acollidor, més fàcil que altres més grans i sense tantes aglomeracions». El seu marit, el Rafael Segarra, ens recorda que el neoRiviera pesa 40.000 tones i que ells han arribat a anar en creuers de 155.000 tones. «Tot és proporcional. Té el mateix, o gairebé, que un de més gran; evidentment, no té una pista per fer surf ni un camp de golf o un teatre de tres plantes més gran que el Tarragona», comenta la Belén, que sembla que prefereix la mida del neoRiviera. «En aquests vaixells tan grans, al final has de barallar-te com en aquelles platges on has d’anar a les sis del matí per posar la tovallola; en canvi, en aquest vaixell això no passa». Admet, però, que «si haguéssim tingut mala mar, ho hauríem passat més malament que en un de gran».

La Belén i el Rafael van viatjar amb una parella d’amics del 30 de juny al 7 de juliol. No han passat gaires dies des de la seva experiència, però ja l’han aconsellat. «Vivint aquí a Tarragona és tan còmode!», comenta la creuerista. «Però és llàstima que el vaixell no pugui atracar en un lloc que es vegi una mica més perquè hi ha gent que ni tan sols sap que d’aquí surten creuers», lamenta reclamant que se’n faci més publicitat.

La que no ho recomanarà és la Pili Molinero, «jo no m’atreveixo a recomanar-ho als meus amics». Ella i el seu marit, l’Alfonso, hi van viatjar a principis de juny. La Pili diu que «va pagar la novetat del viatge inaugural» i considera que «si Tarragona vol ser un destí creuerista s’ha de posar molt les piles». En primer lloc critica l’accessibilitat, «el creuer està dins del port, a uns 5 quilòmetres del Brisa». Justament, davant d’aquest local del Port Esportiu és on el bus deixava els creueristes fins fa unes setmanes, quan van canviar el shuttle a la Via Augusta, just davant de l’amfiteatre. «Del Brisa fins al centre de la ciutat, tu mateix», s’exclama preveient el canvi que s’ha acabat produint. La Pili també lamenta l’espera del bus, que va ser de més d’una hora quan van arribar al Port de Tarragona.

Pel que fa al recorregut, tant la Pili com la Belén coincideixen que els ports que van visitar estan al centre de la ciutat i això fa molt més fàcil la visita que en el cas de Tarragona. La Pili, a diferència de la Belén, no considera que els serveis del vaixell siguin per tirar coets: «n’hi ha de millors. L’espectacle era justet, el menjar també, el servei no és el de fa cinc anys. Per mi, Costa ha baixat el nivell, però el preu està bé». La Belén, en canvi, creu que des de l’infortuni del Costa Concordia, la companyia «ha millorat».

Cada dia de creuer, els passatgers reben el diari de bord on s’expliquen les activitats que fan durant el dia. «Pensa que fan de tot», ens explica la Belén, «actuacions, sessions de ball… tens una biblioteca i tot. Hi ha creuers en els quals, fins i tot, es feien subhastes d’art, tenien pistes de pàdel o un camp de futbol».

En definitiva, per a la Belén, «cadascú busca el seu lloc al vaixell i això és el que més ens agrada». En el cas de la Pili, «sort que vam agafar una cabina amb balcó i vam poder fer vida allà perquè la piscina és massa petita».

Amb tot, no tot és negatiu per a la Pili, «els ports que visites són petits i estan bé i, sobretot, em quedo amb la gent que coneixes, em quedo amb els amics que hem fet».

Dotze excursions al territori, tres de les quals a la ciutat

Els creueristes que fan cap a Tarragona tenen una oferta variada pel que fa a les activitats. Fins a 12 excursions diferents, tres de les quals es duen a terme a la ciutat (L’Antiga ciutat romana de Tarragona, A la descoberta de Tarragona a peu i El celler d’Adernats amb tour panoràmic de Tarragona). Barcelona, Reus, Salou i Cambrils són uns altres dels municipis que es visiten juntament amb la Ruta del Cister, Portaventura i Pachá La Pineda.

A dalt, també podem veure les targetes que serveixen per a tot quan ets al vaixell, ja que, com ens recorda la Belén, «al creuer no es paga amb diners».

El diari de bord és el document que cada matí reben els passatgers i que els informa de tot el que està previst pel dia. Des de desembarcaments a activitats o el temps que es preveu que farà.