Lluís Amiguet serà el pregoner de les festes

Per . Actualitzat el

El pregoner de les festes de Santa Tecla d’enguany és el periodista tarragoní Lluís Amiguet, que des del 1998 duu a terme, juntament amb Víctor-M. Amela i Ima Sanchís, la coneguda La Contra de La Vanguardia. El pregoner s’ha mostrat molt content d’aquest important acte de la nostra ciutat, que enguany se celebrarà el dijous 21 de setembre a les 18h al Saló de Plens de l’Ajuntament.

Currículum Lluís Amiguet

Acaba l’EGB a l’Escola Normal de Tarragona i cursa el BUP i el COU a l’Institut Martí i Franquès de Tarragona. És llicenciat en Periodisme a la U.A.B. i en Filologia Hispànica a la U.B. i obté la Rotary Fellowship a la Universitat de Nova York on estudia Relacions Internacionals i publica Cuba and the Perestroika (New York University Review of International Affairs-Volume. VI).
Comença a exercir el Periodisme al Diari de Tarragona; la cadena Ser-Tarragona. Col·labora al gabinet de Comunicació de l´Ajuntament de Tarragona.
És becari a La Vanguardia pel Col·legi de Periodistes de Catalunya on ja, com a periodista en plantilla, cobreix la independència dels països bàltics, la fi del apartheid a Sudàfrica, i entrevista  l’emperador del Japó Akihito abans de la seva primera visita a Espanya. Després és destinat a Nova York des d’on reporta sobre les primeres eleccions que guanya Bill Clinton, i la Primera Guerra d’Iraq;  és el primer periodista que informa a Espanya sobre el naixement d’Internet i el que més cops, set, ha entrevistat a Woody Allen.
És l’encarregat de seguir l´Equip Olímpic Americà durant els JJOO de Barcelona. Després rep l´encàrrec amb l’Ima Sanchís i el Víctor-M. Amela de crear La Contra, una entrevista diària que publica des del 1998 i que ara farà 19 anys. Ha publicat Haciendo la Contra i Grandes Contras a Editorial Planeta, entre d’altres. És professor associat de Periodisme a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.

Adjuntem fotos de la recepció (MAURI)