Turisme familiar en essència

Vila-seca i la Pineda platja reuneixen tots els requisits que la fan una destinació familiar de primer nivell

Per . Actualitzat el

Vila-seca, la Pineda Platja és una destinació situada al bell mig de la Costa Daurada que ofereix als seus visitants una gran varietat d’opcions per passar unes vacances o una escapada gràcies a la gran oferta disponible. Platges tranquil·les de gran extensió, parcs temàtics, rutes a peu o en bicicleta, espais verds, centres de benestar i wellness, cellers i una interessant ruta cultural pel centre històric de Vila-seca per descobrir els seus llocs més emblemàtics. Com a destinació que vetlla pel turisme en família i ofereix propostes a grans i petits, Vila-seca, la Pineda Platja compta amb el segell de qualitat de Destinació de Turisme Familiar des de l’any 2011, distinció que concedeix l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya.

Un dels principals punts d’atracció és la Pineda Platja i el seu passeig marítim, amb gairebé 4 quilòmetres de platja de gran qualitat i amb un alt valor paisatgístic i ambiental, tal com ho certifica la bandera blava de la Fundació Europea d’Educació Ambiental.

Adrenalina i entreteniment per grans i petits

L’oferta turística a la Pineda Platja inclou, a més, una gran varietat de propostes d’oci i entreteniment per a tota la família. D’una banda, PortAventura World és un dels parcs d’atraccions més importants amb sis àrees temàtiques diferents. Tant els amants de l’adrenalina com els més petits de casa podran gaudir de les més de 40 atraccions i viure increïbles emocions en els gairebé 15 espectacles del parc.

PortAventura, a més, ha inaugurat un nou parc temàtic únic a Europa: Ferrari Land, amb més de 70.000 m2 d’emoció i adrenalina on descobrir tot el que envolta a la marca italiana. L’atracció estrella del parc és Red Force, la muntanya russa més alta i ràpida d’Europa. En els pocs segons que dura el viatge, l’atracció assoleix els 180 quilòmetres per hora i 112 metres d’alçada, una experiència només per als més atrevits.

Durant l’estiu, el parc tornarà a acollir un nou espectacle del Circ du Soleil: Varekai. Serà durant els mesos de juliol i agost que la prestigiosa companyia s’instal·larà al resort per fer gaudir al públic amb el seu espectacle d’acrobàcies.

Per als qui els apassionen les activitats aquàtiques, tant l’Aquopolis Costa Daurada, el parc aquàtic més gran de Catalunya i l’únic de la Costa Daurada amb dofinari, com el Costa Caribe Aquatic Park, amb més de 50.000 m2 de diversió, ofereixen espectaculars atraccions per passar un dia en família lliscant per tobogans impressionants o refrescant-se a les seves piscines.

Centre històric de Vila-seca

Pel que fa a Vila-seca, passejant pel seu centre històric es poden recórrer els punts estratègics del patrimoni cultural del municipi. En aquest sentit, el municipi ofereix una interessant proposta als seus visitants en forma de ruta. Aquest itinerari es pot recórrer lliurement gràcies a la instal·lació de 10 tòtems identificatius, ubicats en els monuments més rellevants, per tal d’oferir informació històrica i d’interès a turistes i vilatans. A aquesta informació, disponible en 5 idiomes, s’hi pot accedir a través dels codis QR ubicats a cadascun dels punts estratègics.

Un bon punt d’inici de la ruta és el Raval de la Mar, a pocs metres de l’entrada del centre històric. Allà es pot observar la Creu de la Beguda del segle XII, últim vestigi de les creus de terme i d’altres indicadors anteriors que senyalitzaven els camins i la funció de la qual era, antigament, marcar el límit entre els territoris de Salou, Vila-seca del Comú i Vila-seca de Solcina. Des d’allà es pot iniciar el recorregut per gairebé una trentena de carrers i places que conformen un espai molt característic que, malgrat que durant els darrers anys ha viscut una gran transformació, encara conserva i gaudeix d’un exquisit comerç tradicional.

Un cop endinsats dins del centre històric, els visitants podran viure de prop la cultura i patrimoni de Vila-seca tot descobrint el seu Castell neomedieval d’esvelta silueta; l’Església de Sant Esteve, un edifici del segle XVII d’estil neoclàssic; el Celler Noucentista, obra de grans dimensions amb tres naus de planta rectangular que data de 1919; el Portal de Sant Antoni (segle XIV) i la Torre de la Tuies del Cafè (segle XVI); i les Torres de l’Abadia, del Delme i de l’Homenatge (segle XII).

Si després de visitar Vila-seca, la Pineda Platja encara us queden forces per seguir descobrint els racons d’un dels indrets més bonics de la Costa Daurada, recordeu que també podeu acostar-vos fins el Lumine Golf & Beach Club, un resort esportiu amb més de 200 hectàrees, distribuïdes en tres camps de golf on gaudir al màxim d’aquest esport; el Beach Club, un espai amb 8 piscines tipus infinity i el seu restaurant Lumine, on tastar els exquisits plats de la gastronomia de la zona; els cellers i les vinyes de Clos Barenys i Vinyes del Terrer i els centres d’aigües Aquum Spa & Wellness i el Spa &Wellness de l’hotel Gran Palas.