La Costa Daurada tanca el mes de juny amb un 12% més de pernoctacions

El sector hoteler de Vila-seca, Cambrils i Salou preveu una temporada alta «excel·lent»

Per . Actualitzat el

Els allotjaments del centre de la Costa Daurada es mostren satisfets pel bon inici de la temporada estival. Així, el president de la Federació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), Eduard Farriol, ha informat que «al mes de juny a Salou, Cambrils i Vila-seca, la Pineda les pernoctacions han augmentat un 12%». En els tres municipis del centre de la Costa Daurada, l’ocupació global -hotels, càmpings i apartaments- «s’ha arribat fins al 72%, representant un increment de gairebé sis punts, respecte al juny de 2016».

Segons dades facilitades per l’Observatori del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya, l’increment en pernoctacions s’ha produït a causa d’un creixement del mercat nacional (7,6%), irlandès (29%), alemany (81%) i rus (28,5%) entre altres. Pel que fa als diferents tipus d’allotjament destaca l’increment del percentatge d’ocupació dels càmpings (13.1 punts) que «han arribat gairebé al 70%, amb una mitjana de 6,1 nits d’estada». Totes aquestes dades confirmen les perspectives positives que existien a l’inici del període estival.

Pel que fa a aquest mes de juliol als establiments hotelers, Farriol apunta que «estimem que tindrem el nivell d’ocupació propi dels mesos d’estiu. Estem amb uns percentatges força elevats, superant el 90 per cent, i amb bones expectatives d’acabar de rematar els dos mesos centrals».

En el cas dels càmpings de la província de Tarragona, el mes de juliol també és estratègic, especialment la primera quinzena, on es pot veure si augmentarà o disminuirà el percentatge d’ocupació. Així, Farriol confirma que «ens trobem en un moment culminant per saber si aquesta temporada serà bona o bé extraordinària als càmpings».